SEMNATURI ELECTRONICE SI SECURITATE INFORMATICA

SEMNATURI ELECTRONICE SI SECURITATE INFORMATICA
-25%
ISBN: 973-571-564-3
Editura:
Pagini: 608
Categoria: Carti diverse
Preț: 33,68 lei
44,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

In contextul utilizarii tot mai accentuate a Internetului in activitatile comerciale, economice sau de administratie, care a condus la aparitia unor noi paradigme, precum e-comert, e-guvernare, e-administratie, e-plati etc. apare ca esentiala stabilirea unui cadru robust si de incredere pentru aplicatiile software care implementeaza astfel de servicii. Acest lucru necesita insa insusirea unor concepte si cunostinte profesionale din doua domenii de activitate: securitate informatica si drept.

*Modelele de business ale noii economii reprezinta o combinatie inovatoare de tehnologia informatiei si comert. La realizarea lor contribuie economisti, specialisti in tehnologiile informatice si juristi. Odata creat modelul de business, acesta trebuie implementat in practica. In general, un asemenea model necesita derularea contractelor si efectuarea ordinelor comerciale si de plata prin Internet. Toate aceste activitati, traditional birocratice, implica transmiterea intre parti de documente electronice autentificate prin semnatura.

*Semnatura sub forma numerica a unor documente este numita generic semnatura electronica. Scopul cartii de fata este de a descrie acest concept. Volumul se adreaseaza nu numai specialistilor in criptografie, juristilor sau expertilor in securitate informatica. Aceasta deoarece paradigma semnaturii electronice intereseaza pe toti cei responsabili de nasterea noilor modele de business, administratie, plati, licitatii, etc., care trebuie sa dispuna de capacitatea de a evalua riscurile comerciale ale noilor tipuri de activitati prezentate. Cartea isi propune sa limpezeasca acest concept sub diverse perspective: tehnologie, protocoale, reglementare juridica, standardizare etc., incercand sa realizeze o imagine sintetica a potentialului de aplicabilitate a acestei paradigme, strans legata de conceptul general al securitatii informatice.

*Sunt prezentate, pe de o parte, elementele strategice si tehnice esentiale ale semnaturii electronice, iar pe de alta parte, dispozitiile legale si de reglementare necesare pentru implementare. Lucrarea trateaza in mod exhaustiv domeniul semnaturii electronice din cele doua perspective esentiale: tehnologie si cadru de utilizare si reglementare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.4803 sec