Serban Alexandru - Un inger, un ciine, o imagine

Serban Alexandru - Un inger, un ciine, o imagine
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza diversa
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intr-o viziune realist-magica, Serban Alexandru construieste in acest volum o ampla si complexa mitologie a Brailei. Intr-o montura stilistica de mare expresivitate si reunind formule literare diverse, de la romanul picaresc la cel poetic, este si o critica, pe alocuri cu accente de pamflet, a istoriei, a mitologiei si religiei, a politicii si culturii. Un inger, un ciine, o imagine impune, intr-o tonalitate tragicomica, mesajul unei morale superioare, punct de plecare pentru un nou umanism.
 
„Un scriitor nu face nimic altceva decit sa recupereze, cum sustine Camus, cele doua sau trei imagini simple si mari spre care s-a deschis inima prima data. Ce face el scriind– o spune Wittgenstein– este similar cu ce face copilul care pretinde a conduce o masina nemiscata stind doar pe scaunul soferului si manevrind volanul.

Valoarea unei carti sta in calitatea unui suflet– ce transcende realul, transformind pentru totdeauna existenta intr-un pur sentiment al existentei– si ea, cartea, se incheie atunci cind el, sufletul, a epuizat suma posibilitatilor sale.” (Serban Alexandru)

Nr. de pagini: 296
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1287 sec