Sfantul Pavel. Marturia mistica

Sfantul Pavel. Marturia mistica
-20%
Anul publicării: 2011
Preț: 25,60 lei
32,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

François Brune a studiat limbile latina si greaca la Sorbona, filosofia si teologia la Institutul Catolic din Paris si la Universitatea din Tübingen, scrierile sfinte la Institutul Biblic din Roma. A predat in marile seminarii din Franta.
Dintre lucrarile publicate de el citam: Pour que l’homme devienne Dieu, 1992; Les morts nous parlent, 1993, traducere in romana: Mortii ne vorbesc, Ed. Enciclopedica, 1994; Christ et karma, la réconciliation, 1995, traducere in romana: Hristos si karma, Ed. Univers Enciclopedic, 1997;À l’écoute de l’au-delà (in colab. cu Rémy Chauvin), Philippe Lebaud, 1999; Les miracles et autres prodiges, 2000, traducere in romana: Miracole si minuni, Ed. Univers Enciclopedic, 2008; La Vierge du Mexique, ou le miracle le plus spectaculaire de Marie, 2002.

Putini oameni au jucat un rol atat de important in istoria omenirii ca Sfantul Pavel: fara invatatura lui, crestinismul nu ar fi ceea ce este, si nici lumea.
Mii de lucrari savante despre el au aparut pana acum. Dar cele mai multe par sa nu fi patruns sensul profund al mesajului sau, si sa nu fi tinut seama de ceea ce el a afirmat in mod repetat, si anume ca invatatura sa nu vine de la oameni, nici chiar de la apostoli, ci direct de la Dumnezeu.
Autorul ne aminteste aici ca este vorba indeosebi de marturisirea unei experiente mistice. Neintelegand-o bine, numerosi teologi occidentali nu vad in limbajul Sfantului Pavel decat exagerari poetice si metafore. Insa, comparand-o cu diferite experiente mistice din toate timpurile si din toate culturile, putem intelege gandirea lui si traditiile teologice care s-au desprins din ea: cea a Occidentului catolic si protestant si cea a Orientului ortodox


An aparitie: 2011
Nr. pagini: 224
Format: 13/20

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1301 sec