Sfantul proroc Ilie in cultul bizantin

Sfantul proroc Ilie in cultul bizantin
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Figura profetului Ilie marcheaza in mod profund istoria biblica. Dupa Moise, Avraam si David, el este personajul Vechiului Testament cel mai des citat in scrierile crestine patristice.

Pentru rolul lor special in istoria mantuirii, numai doua dintre personalitatile Vechiului Testament sunt cinstite de Biserica cu sarbatoare cu praznuire: Sfantul Proroc Ioan Botezatorul, Inainte-mergatorul Domnului, si Sfantul Proroc Ilie, Inainte-mergatorul celei de a Doua Veniri a Domnului. Biserica vede in prorocul Ilie un model al postului de patruzeci de zile. Prezenta sa alaturi de Iisus si Moise la Schimbarea la Fata a Domnului pe Muntele Tabor, inaltarea sa la cer, prefigurare a inaltarii lui Hristos, dimensiunea sa ascetica sunt puse indeosebi in valoare in cultul bizantin.

 

Maica Eliane, autoarea acestei carti si purtatoare a numelui marelui profet Ilie, si-a implinit chemarea ilianica din numele ei printr-un doctorat in teologie la Facultatea de Teologie catolica din Strasbourg in legatura cu Institutul ortodox Sfantul Serghie din Paris cu o teza de master si de doctorat si o serie de alte lucrari dedicate Sfintilor proroci Ilie si Elisei.

 

Versiune romaneasca a unei teze exemplare de master, cartea de fata a Maicii Eliane se prezinta ca un amplu studiu asupra modului deosebit in care este praznuit Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul in traditia liturgica bizantina, plecand de la textele imnografice slave, grecesti si romanesti pe care le prezinta si interpreteaza cu rigoare.

Unica prin modul de abordare liturgica a personalitatii marelui profet al Vechiului Legamant, lucrarea de fata, cu certa valoare stiintifica, completeaza fericit celelalte lucrari ale autoarei in acest domeniu si se constituie ca o lauda si o cinstire adusa Sfantului Ilie si implicit o preamarire a lui Dumnezeu Care „intru sfinti Se odihneste”.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.