Sfarsitul economiei iluziei. Criza si anticriza: o abordare heterodoxa

Sfarsitul economiei iluziei. Criza si anticriza: o abordare heterodoxa
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Sfarsitul economiei iluziei. Criza si anticriza: o abordare heterodoxa de Liviu Voinea. Prezentare - Sfarsitul economiei iluziei. Criza si anticriza: o abordare heterodoxa. Despre carte.

Scrisa dintr-o perspectiva heterodoxa, opusa fundamentalismului de piata, Sfarsitul economiei iluziei are doua teze principale, argumentate cu discernamant si bazate pe studii si rapoarte pertinente: natura interna a crizei din Romania anului 2009 si miturile care dirijeaza mersul economiei romanesti. Aceste doua teze merg mana in mana, iar desfasurarea lor urmeaza cele doua directii anuntate in subtitlu: criza si anticriza. Descoperiti in carte ce este economia iluziei si care sunt miturile economiei romanesti.
Liviu Voinea are o abordare si pentru solutiile de iesire din criza: cresterea ocuparii fortei de munca, impreuna cu o reforma fiscala axata pe principiul solidaritatii si pe functia de stabilizator automat a preturilor si profiturilor.
In general, cartile despre criza se scriu dupa ce criza a trecut. Liviu Voinea si-a asumat un risc prin aceasta carte, publicata in plina criza economica in Romania. Aceasta este cu siguranta o carte provocatoare, care nu va poate lasa indiferenti.
"Liviu Voinea a scris o carte care merita sa fie citita. El plaseaza originea dificultatilor economice actuale din Romania in perimetrul unui mix gresit de politici economice. Un mix care, in opinia lui, a stimulat consumul la timpul nepotrivit si a accentuat dezechilibrele– criza internationala, afirma el, fiind numai un catalizator al celei interne."
Daniel Daianu
"Sunt afon in materie de economie si finante. Cu toate astea, inteleg (aproape) tot ce scrie dl Liviu Voinea. E meritul lui. Nu numai ca inteleg, dar ma descopar co-interesat. In plus, el are doua calitati din ce in ce mai rare: umor (adica facultatea de a deosebi intre ce trebuie luat in serios si ce nu) si calm (adica indemanarea de a descrie catastrofa fara panica). Liviu Voinea ar fi un excelent ministru de finante. Dar e un profesionist prea bun ca sa faca o cariera politica..."
Andrei Plesu

Cuprins
Cuvant inainte de Daniel Daianu
1 Teoria heterodoxa a crizei
2 Criza lor si criza noastra
3 Criza lor: cauze si solutii
4 Criza economica interna: sfarsitul economiei iluziei
5 Miturile economiei romanesti inainte de criza
6 Miturile economiei romanesti in timpul crizei
7 Solutii anticriza pentru Romania
Referinte

Liviu Voinea (n. 1975) a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE, iar in 1998 a obtinut titlul de Master in Administrarea Afacerilor (MBA) la prestigioasa Stockholm University School of Business. La 24 de ani a devenit doctor in economie la ASE. Are o specializare in sociologia bunastarii la Universitatea Bucuresti si o diploma in statistica in stiintele sociale la University of Essex, Marea Britanie.
In prezent, este conferentiar universitar si preda la SNSPA si ASE. In 2004 a lucrat pentru Centrul Comun de Cercetari al Comisiei Europene din Sevilla, Spania, ca cercetator post-doctoral, apoi s-a intors in Romania si a infiintat, impreuna cu cativa prieteni, Grupul de Economie Aplicata– un think-tank economic pe care il si conduce din 2007. A lucrat ca expert in contracte finantate de Comisia Europeana, Banca Mondiala, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, Fondul European de Investitii, Forumul Economic Global, Institutul de la Viena pentru Studii Economice Internationale etc. In 2008 a obtinut un premiu national pentru excelenta in cercetare acordat de Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, pentru un proiect despre economia cunoasterii, cu finantare din fonduri europene (Programul Cadru 6). Prima lui carte, Corporatiile transnationale si capitalismul global, s-a bucurat de interes in mediul academic.
Este membru in boardul European International Business Academy (EIBA), a publicat articole in strainatate, in jurnale si carti de specialitate, si este invitat frecvent la conferinte stiintifice internationale. Este o prezenta activa in mass-media romaneasca si internationala, pe teme legate de economia Romaniei.

Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm
Anul aparitiei: 2009
Nr.pagini: 184

REVIEW-URI

Rating general
5
2 review-uri
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Il urmaresc pe Dl.Voinea in aparitiile sale la posturile de televiziune si il apreciez pentru modul ponderat in care analizeaza fenomenele economice si in acelas timp documentat.Ii doresc succes in continuare.
5
Am citit cartea si am ramas uimit de ceea ce se intampla in lume si in Romania. Merita citita de oricine, mai ales de cei care rostesc de multe ori cuvantul criza.
Created in 0.1643 sec