Si tu poti fi Supernanny 2. Cu copilul la scoala

Si tu poti fi Supernanny 2. Cu copilul la scoala
-28%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Familie
Preț: 35,28 lei
49,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Si tu poti fi Supernanny - Cu copilul la scoala este cel de-al doilea volum al seriei inaugurate de Irina Petrea, din care face parte si cartea Si tu poti fi Supernanny - cum sa-ti cresti bine copilul siîsi propune sa iaîn discutie principalele probleme ale copilului la scoala. De asemenea, ofera sugestii utile pentru parinti si pentru cei care se ocupa de cresterea copilului-scolar.
Performantele copiluluiîn scoala sunt o prioritate pentru parintii constiinciosi, iar problemele legate de studiu si disciplina nu sunt nici putine, nici usoare si, mai ales, nu auîntotdeauna cauze evidente. Chiulul, temele, notele, examenele si violentaîn scoala sunt subiectele cel mai des aduseîn discutie la sedintele cu parintii si la cabinetele de consiliere. Parintii asteapta solutii-miracol la problemele lor când, de fapt, acestea sunt problemele copiilor lor. Parintii obisnuiesc sa seîntrebe de ce, oare,îmi face copilul meu problemeîn loc sa seîntrebe de ce are copilul meu probleme?
Copilul nu e un robotel pe careîl repari daca se strica, nici o fiinta ce trebuie dresata si adusa la obedienta totala. E o persoana aflataîn crestere, ce are nevoie de afectiune, ocrotire si, da, instruire pentru a se putea dezvolta normal, pentru a putea sa-si valorifice cât mai bine potentialul de care dispune. Performantele sale scolare nu depind numai de inteligenta lui, ci si de mediul familialîn care creste, precum si de scoala pe care o frecventeaza, prin urmare, are nevoie ca familia si scoala sa coopereze si sa coopereze strâns.
Din pacate, la noi, seîntâmpla adesea exact pe dos si elevul devine o minge de fotbalîn meciul dintre parinti si cadre didactice. Când miza este dezvoltarea copilului si devenirea lui, orgoliile nu-si au rostul. Pâna la urma, orice copil este investitia cea mai importanta a oricarei societati si cu totii avem nevoie sa-l privim ca pe o responsabilitate colectiva.
A creste copii este un lucru riscant, caci reusita depinde de multa truda si grija, iar nereusitaîntrece orice alta durere, spunea Democrit. E trist si frustrant sa-ti vezi copilul nepasator sau, mai rau, dispretuitor fata de scoala siînvatatura, dar, oricât ar parea de incredibil, nu e vina lui. Succesul sau la scoala si dragostea de carte depindîn cea mai mare masura de educatia pe care noi, ca parinti, i-o damîn primii sapte ani de viata, de mediul familial pe care i-l oferim si de valoarea pe care noiînsine o acordam cunoasterii. Averile se cladesc si se pierd, neînalta si ne coboara, ne fac puternici si ne nimicesc. Singura, comoara mintii sporeste, nu e niciodataîn pericol sa se piarda si poate fi daruita zilnic, fara grija ca seîmputineaza.
Irina Petrea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1136 sec