Simon Geissbuhler, Iulie insangerat. Romania si Holocaustul din vara lui 1941

Simon Geissbuhler, Iulie insangerat. Romania si Holocaustul din vara lui 1941
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 256
Categoria: Tratat
Preț: 32,60 lei
45,28 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea nareaza un episod de inceput al unei perioade in care cuvintele mari rostite de politicieni au capatat sensuri divergente pentru locuitorii acelorasi teritorii. Romanii vorbeau despre Eliberarea lor, dar pentru evrei avea sa fie Exterminare. […] Astazi stim cum a fost posibil. In mare, mecanismele politicii lui Ion Antonescu, care au pus in miscare genocidul evreilor, sunt cunoscute. Cartea are meritul de a aduce un plus de cunoastere asupra inceputului primei etape a distrugerii evreilor. In luna iulie 1941, pe masura ce inainta spre Est, incurajandu-i si pe localnici, armata romana a efectuat„curatarea terenului“ de evreii din satele si micile targuri basarabene si bucovinene. Simon Geissbühler confrunta opiniile mai multor istorici, recurge la analiza documentara si adauga marturii, reusind astfel sa articuleze propria viziune.

Naratiunea, uneori, poate soca. Descrierea unor comportamente de o agresivitate greu imaginabila ale faptasilor readuce in actualitate problematica asumarii istoriei. […] O lectura rationala, lipsita de preconceptii, trebuie sa evalueze si sa dialogheze asupra argumentelor. Desigur ca vor exista si cititori care sa respinga emotional unele dintre ipotezele sau chiar concluziile cartii. Dar […] cercetarea istorica nu pune etichete, nici nu condamna. Ea inlantuie fapte si evenimente, le descrie si le explica.
Alexandru Florian


SIMON GEISSBÜHLER (n. 1973) este doctor in stiinte sociale din anul 2000. A studiat istoria si politologia la Universitatea din Berna (Elvetia) si la Universitatea statului Arkansas din Little Rock (SUA) intre 1993 si 1997. In anul 2000, a intrat in diplomatia elvetiana si a fost, intre 2007 si 2010, prim-colaborator al Ambasadei Confederatiei Elvetiene la Bucuresti. Este specialist in istoria si politica Europei de Est si a publicat o serie de carti si articole pe teme privind istoria evreilor est-europeni.

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2015
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1150 sec