Simon Mawer, Camera de sticla
19,80 lei
22,00 lei (-10%)

Simon Mawer, Camera de sticla

Simon Mawer, Camera de sticla
-10%
Anul publicării: 2014
Categoria: Romane
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Camera de sticla - Simon Mawer

Cehoslovacia, sfarsitul anilor '20. Liesel se indragosteste de Viktor Landauer, mostenitorul unei familii instarite de evrei. Cei doi tineri, care frecventeaza inalta societate a "anilor nebuni”, isi doresc o casa moderna. La Venetia il intalnesc pe arhitectul care i-ar putea ajuta sa-si indeplineasca visul, Rainer von Abt, un adept al lui Loos, Mondrian si Le Corbusier.

Acesta va proiecta pentru cei doi un palat de sticla, o opera de arta bazata pe intru totul pe transparenta si lumina. Mai mult decat o casa, e vorba de un adevarat act de credinta intr-un secol in care, sunt convinsi cei doi tineri casatoriti, arta, stiinta si democratia vor reusi sa imprastie intunericul. Insa sperantele tanarului cuplu, ca de altfel cele ale unei intregi societati, vor fi spulberate de hazardul vietii conjugale si al istoriei, pe fundalul dramatic al ocupatiei naziste, apoi sovietice, a Europei Centrale.

Un mare roman de dragoste si o reflectie asupra destinului individului prins in vartejul vremurilor.

"... o carte construita atent si scrisa cu maiestrie.”

The Economist

"Un roman de o frumusete si o simetrie extraordinara... Un roman de idei, puternic propulsat insa de o intriga si inzestrat cu o simplitate aproape magica a povestirii. Are momente de stralucire orbitoare...”

The Guardian

"Simon Mawer capteaza magistral epoca si locurile, reusind ceea ce orice mare roman trebuie sa faca: creeaza o lume cu totul captivanta, pe care cititorul nu si-ar mai dori s-o paraseasca. Pasionant, impresionant, de-a dreptul minunat.”

Daily Mail


Nr. de pagini: 488
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1286 sec