Simon Sinek, Liderii mananca ultimii. De ce unele echipe lucreaza bine impreuna, iar altele nu

Simon Sinek, Liderii mananca ultimii.  De ce unele echipe lucreaza bine impreuna, iar altele nu
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Altele
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Liderii mananca ultimii. De ce unele echipe lucreaza bine impreuna, iar altele nu. Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai putin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Si aici e problema: leadershipul inseamna munca. Inseamna timp si energie. Efectele lui nu sunt usor de masurat si nu sunt intotdeauna imediate. Leadership inseamna a le fi dedicat oamenilor.
Leadershipul, adevaratul leadership, nu este bastionul celor care stau in varf. Este responsabilitatea tuturor celor care fac parte din grup. Chiar daca oamenii care detin o pozitie oficiala pot avea autoritatea de a actiona la o scara mai mare, fiecare dintre noi are responsabilitatea de a proteja Zona de siguranta. Toti trebuie sa incepem astazi sa facem mici lucruri pentru binele celorlalti... zi dupa zi.
Omenirea a inflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauza ca suntem inclinati sa avem grija de noi insine, ci din cauza ca suntem stimulati sa avem grija de ceilalti. Nu este nevoie decat ca liderii sa ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii in slujba celorlalti.
Simon Sinek
Liderii sunt cei care se avanta primii in necunoscut.
Ei se napustesc spre pericol.
Ei isi lasa la o parte propriile interese pentru a ne proteja sau pentru a ne duce spre viitor.
Liderii ar sacrifica imediat ceea ce le apartine pentru a proteja ceea ce ne apartine.
Si nu ar sacrifica ceea ce e al nostru pentru a salva ceea ce e al lor.
Asta inseamna sa fii lider.
Inseamna ca ei aleg sa infrunte primii pericolul, avantandu-se spre necunoscut.
Iar atunci cand suntem siguri ca ei vor avea grija de noi, vom marsalui in urma lor si vom munci neobositi pentru a le implini viziunea si ne vom numi cu mandrie adeptii lor.
Esti lider cu adevarat?
„Daca actiunile tale ii inspira pe altii sa viseze mai mult, sa invete mai mult, sa faca mai mult si sa devina ceva mai mult decat sunt, atunci se cheama ca esti un lider”. In acest citat cred ca veti gasi mesajul cartii Liderii mananca ultimii. Cand liderii ii inspira pe cei pe care ii conduc, oamenii se gandesc la un viitor mai bun, investesc timp si efort pentru a invata mai mult, fac mai mult pentru organizatiile lor si pe parcurs devin si ei lideri.

George J. Flynn,
General locotenent,
Trupele Marine ale SUA

Lectura acestei carti m-a incantat, m-a fascinat adeseori si m-a facut sa exclam ,,Aha!”. Iar in final, mi-a reconfirmat credinta ca increderea este cea care reduce frictiunile dintre oameni si creeaza conditii favorabile performantei, ca sentimentul de incredere nu este o virtualitate, ci o realitate ce se stabileste intre fiinte umane.

Madi Radulescu
Managing Partner
MMM Consulting Int'l


Nr. de pagini : 376
Anul aparitiei : 2014
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe Link-ul de mai jos:

Liderii mananca ultimii De ce unele echipe lucreaza bine impreuna, iar altele nu - Simon Sinek

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1929 sec