Simone De Beauvoir, Criza la Moscova

Simone De Beauvoir, Criza la Moscova
-23%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,25 lei
25,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Inspirat din vizitele pe care Simone de Beauvoir le-a facut, impreuna cu Jean Paul Sartre, in Uniunea Sovietica intre 1962 si 1966, Criza la Moscova este o poveste despre dificultatea comunicarii si dependenta in cuplu.
Nicole si André, doi profesori universitari, pleaca intr-o calatorie la Moscova pentru a o vizita pe Masa, fiica lui André dintr-o alta casatorie.
Sumbra realitate sovietica il dezamageste pe André si declanseaza un moment de tensiune in cuplu. Nicole se simte neinteleasa si abandonata, criza conjugala obligand-o sa se repozitioneze fata de trecutul lor comun.
Istoria individuala si cea colectiva se intrepatrund in acest microroman care constituie atat o radiografie a vietii in doi, cat si o marturie asupra Uniunii Sovietice din anii’60.

Simone de Beauvoir (1908–1986) a fost o personalitate prolifica: scriitoare, feminista, activista politic, teoreticiana, s-a preocupat indeaproape si de filosofia existentiala. Desi nu s-a considerat niciodata filosof, a avut o influenta remarcabila atat in existentialismul feminist, cat si in teoria feminista. A scris romane, eseuri, biografii, o autobiografie, studii despre filosofie, politica si aspecte sociale. Al doilea sex, celebrul sau tratat publicat in 1949, reprezinta o analiza detaliata a opresiunii femeilor si un studiu fundamental asupra miscarii feministe mondiale.Numar pagini:104
Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1482 sec