Sincronicitate. In spatele evenimentelor se afla tesatura subtila a destinului

Sincronicitate. In spatele evenimentelor se afla tesatura subtila a destinului
Anul publicării: 2008
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Sincronicitate. In spatele evenimentelor se afla tesatura subtila a destinului de la Editura ELENA FRANCISC PUBLISHING. Ce auîn comun teorema lui Bell, arhetipurile lui Jung, pisica lui Schrodinger si actele ratate freudiene? Descoperiti lumea fascinanta a Sincronicitatii.
Carl Gustav Jung a inventat termenul de„sincronicitate" ca sa descrie coincidentele pline de sens pe care notiunile conventionale de timp si cauzalitate nu le pot explica.Împreuna cu marele fizician cuantic Wolfgang Pauli, Jung a cautat sa prezinte aceste coincidente ca pe niste fenomene care implica psihicul si materia, stiinta si spiritul, furnizând astfel explicatii rationale pentru evenimente parapsihologice cum ar fi telepatia, precognitia si intuitia.

Sincronicitatea examineaza opera lui Jung si Pauli, ca si pe a celebrilor oameni de stiinta Paul Kammerer, Werner Heisenberg si David Bohm. Autorii se angajeazaîntr-o discutie incitanta despre sincronicitate asa cum o ilustreaza mitologiile antice si moderne,îndeosebi legenda greaca a lui Hermes Tricksterul. Abordarea lor transdisciplinara unica, presarata generos cu anecdote din viata cotidiana si din literatura, ofera o explorare accesibila si inteligenta a acestui concept intrigant si totodata oîntrezarire a tiparului ascuns al lumii.


 Autor: Allan Combs-Mark Holland

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.128 sec