Sintaxa - Caiet de exercitii
22,05 lei
24,50 lei (-10%)

Sintaxa - Caiet de exercitii

Sintaxa - Caiet de exercitii
-10%
Autor:
Anul publicării: 2013
Categoria: Gramatica
Preț: 22,05 lei
24,50 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In ciuda faptului ca lucrare de fata are mai putine pagini decat"Morfologia-Caiet de Exercitii", ea contine totusi mai multe probleme. Remarcati acest aspect: exista 5272 de probleme de sintaxa in cartea de fata, dintre care 714 sunt probleme teoretice, iar 4558 sunt probleme practice: aceasta este o realizare cu totul de exceptie pentru o culegere de probleme (numai) de sintaxa! Nu este vorba despre absolut nicio exagerare, deoarece s-au facut toate eforturile pentru a se pastra, cat se poate de impartial, raportul:"un punct egal o problema gramaticala".

Din nefericire, realitatea (chiar si gramaticala) nu are cum sa fie la fel de perfecta, si de simpla, cum este o ecuatie pe hartie. Acesta este motivul pentru care"un punct egal o problema gramaticala" poate fi foarte, foarte dificil de castigat, in unele exercitii, insa exista si suficient de multe puncte (sau probleme) care sunt un fel de"floare la ureche". Pe ansamblu, cel mai important aspect insa este faptul ca exercitiile urmatoare acopera suficient de bine toate aspectele sintactice importante.
Cititorii nu trebuie, in niciun caz, sa se sperie de numarul mare de probleme-din ambele carti, M-CE si SCE. De fapt, o sa vedeti ca rezolvarea lor poate fi chiar si distractiva, mai ales daca o sa lucrati in grup (am facut aceasta recomadare si in prefata lucrarii M-CE). In acest sens, noi am depus toate eforturile pentru ca exercitiile din aceasta carte sa fie cat mai diverse, atractive si antrenante, diferite de tot ce s-a publicat pana acum. Mai mult, problemele in sine au fost limitate-acolo unde a fost posibil-la mecanismele gramaticale elementare, cele mai simple, pentru a nu-i stresa prea mult pe cititori. Pe de alta parte, aceste tipuri de probleme elementare au fost utilizate pentru a se transmite un mesaj in plus catre cititori: indiferent de cat poate fi de complicata o analiza gramaticala, daca este efectuata pas-cu-pas, in conformitate cu metodele gramaticale prezentate in paginile urmatoare, atunci ea o sa devina un proces simplu, logic, si usor de implementat in practica-in viata noastra de zi cu zi.

Intentia noastra nu a fost sa cream probleme care sa-i incurce pe cititori; din contra, noi dorim ca cititorii sa invete gramatica din aceasta carte si, daca se poate, sa descopere ca analiza sintactica nu are motive sa fie o stiinta pedanta dificila, ermetica, plictisitoare. Munca in grup pe care o sugeram noi poate transforma rezolvarea problemelor din lucrarea de fata intr-o activitate distractiva, antrenanta, similara cu un rebus descifrat in colectivitate: cineva vine cu o idee, altcineva o mai dezvolta putin, iar apoi, dupa cateva discutii, raspunsurile corecte incep singure sa prinda o forma, un contur, si ceva consistenta. Planul nostru a fost ca cititorii sa descopere simplitatea logica a mecanismelor gramaticale, in asa fel incat sa inceapa sa indrageasca (la propriu, in mod cu totul natural) gramatica limbii romane. Vedeti dumneavoastra, singurul lucru care ne defineste pe noi toti ca fiind frati si surori, cetateni ai Romaniei, este numai LIMBA ROMANA, iar studiul gramaticii limbii romane este singurul mod prin care noi putem sa avem grija de limba noastra-pentru noi, dar si pentru generatiile viitoare.

Nr. de pagini: 176
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1414 sec