Sisteme politico-administrative europene

Sisteme politico-administrative europene
-20%
Preț: 44,00 lei
55,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 576
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Sisteme politico-administrative europene

Cartea de faţă este consacrată analizei sistemelor politice, dar şi administrative, ale statelor europene. Elementele teoretice se îmbină armonios cu cele practice, în încercarea de a reda cât mai riguros modul în care funcţionează democraţiile europene. Creuzetul Europei ne-a permis să realizăm o expunere cuprinzătoare a sistemelor politice prezidenţiale, parlamentare sau semiprezidenţiale, aşa cum structura de stat unitar, regional sau federal ne-a oferit posibilitatea să expunem sisteme administrative complexe, care îmbină tradiţia cu modernismul.

Prin problematica pe care o abordează, prin modul detaliat al prezentării, prin stilul clar de expunere a informaţiilor, lucrarea se detaşează în peisajul publicistic al dreptului comparat, fiind distinsă în anul 2007 cu premiul „Anibal Teodorescu” acordat de Uniunea Juriştilor din România.

Cartea se constituie într-un instrument util ce permite atât juriştilor, funcţionarilor publici, studenţilor şi masteranzilor de la facultăţile cu profil juridic şi administrativ, cât şi oricărei persoane interesate, să aibă acces la informaţii detaliate, pentru o documentare aprofundată asupra modului de organizare şi funcţionare a democraţiilor consolidate din Europa.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.