Sistemele internationale in istoria lumii

Sistemele internationale in istoria lumii
-18%
Autor: ,
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,22 lei
42,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sistemele internationale in istoria lumii. Conceputa ca un manual, lucrarea reconfigureaza studiul relatiilor internationale prin analiza sistemelor internationale din perspectiva istorica. Pornind de la premisa ca disciplina relatiilor internationale trebuie sa impuna un concept de sistem international adecvat nu doar pentru lumea moderna, a statelor-natiune, ci si pentru epocile anterioare, autorii critica neorealismul waltzian si alte abordari„sistemice” si intra in dialog cu istoria in incercarea de a explica geneza si evolutia sistemelor (si subsistemelor) internationale. Volumul se adreseaza in special studentilor de la stiinte politice si relatii internationale, dar si de la istorie sau sociologie.

„Un succes rasunator. Aceasta carte va influenta decisiv modul in care conceptualizam– si predam– formarea societatii internationale.” (Tim Dunne, University of Wales)

Cuprins: Sistemele, istoria, teoria si studiul relatiilor internationale• Gindirea sistemica in istoria lumii• Originea sistemelor preinternationale• Tranzitia de la sistemele preinternationale la sistemele internationale• Capacitate de interactiune, proces si structura in sistemele internationale
ANUL APARITIEI:     2009
NUMAR PAGINI:    472
FORMAT:    160x235

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

29,93 lei
39,90 lei (-24,99%)
52,43 lei
69,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1234 sec