Sistemul jurisdictiilor internationale

Sistemul jurisdictiilor internationale
-20%
ISBN: 973-655-841-X
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 392
Categoria: Carti diverse
Preț: 26,16 lei
32,70 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Sistemul jurisdictiilor internationale

Prezentare:

Studierea jurisdictiilor internationale constituie nu numai expresia unei alinieri necesare la practica universitara europeana, ci si raspunsul firesc fata de o crestere constanta, in Romania, a interesului fata de jurisprudenta instantelor internationale.

Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului a exercitat (si exercita in continuare) o influenta considerabila asupra sistemului romanesc de drept, determinand ajustari necesare ale legislatiei romane sau adaptari ale practicii administrative ori judecatoresti la standardele europene. Pe de alta parte, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, statul roman va deveni parte integranta a sistemului juridic comunitar.

Volumul de fata, dedicat mai cu seama necesitatilor studiului universitar, incearca sa faca usor de inteles particularitatile celor aproape 30 de instante internationale analizate atat in aspectele lor teoretice, cat si de practica jurisprudentiala. Acolo unde este cazul, au fost puse in evidenta experienta si implicarea romaneasca in materie. Fiecare curs este urmat de anexe bogate, de o bibliografie selectiva orientativa, datele folosite fiind cele disponibile pana la inceputul lunii octombrie 2005.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1343 sec