Societatea necivila. Anul 1989: implozia structurilor comuniste

Societatea necivila. Anul 1989: implozia structurilor comuniste
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In volumul Societatea necivila, studiu original si captivant, Stephen Kotkin considera ca ceea ce s-a intamplat in 1989 nu a fost o explozie, in maniera celei de la Budapesta din 1956, ci o implozie. In analiza lui, nomenklatura a fost adevaratul gropar al regimurilor comuniste. Ea este, totodata, si principalul beneficiar al privatizarii salbatice. In acest context, fostii disidenti si-au pierdut treptat relevanta. Celor pe care el le numeste„reverii ale societatii civile“, Kotkin le opune o abordare care subliniaza transformarea istorica a celor ce detineau puterea intr-o nomenklatura. Cu toate acestea, societatea civila nu a fost doar o fantezie politica pe care au construit-o filosofii disidenti idealisti, ci si un mit politic capabil sa mobilizeze publicul si sa inspire gandirea independenta si protestele de masa. Miturile politice nu trebuie judecate (doar) pe baza criteriului de adevar, a veracitatii lor, ci din perspectiva capacitatii de a deveni realitate: discursul despre societatea civila a condus la renasterea acesteia.

Vladimir Tismaneanu

Stephen Kotkin este profesor de Istorie Moderna si Contemporana la Universitatea Princeton si, totodata, profesor de Relatii Internationale laŞcoala„Woodrow Wilson“. Este autorul unor carti de rasunet: Magnetic Mountain: Stalinism as a Civilization (Muntele magnetic. Civilizatia stalinismului— 1995) si Armageddon Averted: The Soviet Collapse 1970-2000 (Sfarsitul lumii evitat. Colapsul sovietic 1970-2000— ed. revazuta, 2008) si detine rubrici permanente in ziarele The New York Times si The New Republic si la BBC.
Jan T. Gross, de origine polona, preda tot la Universitatea Princeton, la catedra Norman B. Tomlinson de„Razboi si Societate“. In anul 2001, a publicat o carte nominalizata la premiul National Book Award: Neighbors: The Destruction of the Jewish Community in Jedwabne, Poland (Vecini. Distrugerea  comunitatii evreiesti de la Jedwabne, din Polonia). Cartea sa din 2006, Fear: Anti-Semitism in Poland after Auschwitz (Frica. Antisemitismul in Polonia dupa Auschwitz), a fost nomina­lizata de ziarul The Washington Post printre cele mai bune carti ale anului.

Titlu original: Uncivil Society
Traducator: Catalin Cindea
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 272
Format: 13× 20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1574 sec