Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania

Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania
-18%
ISBN: 973-46-0208-X
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 232
Categoria: Carti diverse
Preț: 17,63 lei
21,50 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cuprins:

Povestea Gertrudei von Trabant - Muzeul bananei - Arhipelagul Romania - Cele trei Romanii - Balcanii si marile puteri - Europeni second-hand - Obsesii - Caut proiect pentru Romania sau obsesia institutiilor - Chestia agrara sau despre obsesia satului - Mamaliga nu explodeaza? - Dascali si manageri sau despre obsesia invatamintului - Cristos a inviat! Uniti, pentru Romania Europeana! sau despre Biserica, religie si credinta - Petrecerile timpului - Marx, Oblomov si tranzitia - Cogito interruptus si privirea graitoare - Mishteau

Descriere:

Cartea contine o selectie de articole, din ultimii patru ani, publicate de autor in Dilema (Veche). Tematica volumului, diversa si atragatoare, se inscrie in citeva directii de interes, fie ilustreaza si comenteaza diversitatea societatii romanesti din prezent, fie propune asezari in timp si spatiu ale memoriei sociale sau evadeaza in "obsesii" ale momentului.
"Sintem deja in -«post-tranzitie-» - spun unii. E discutabil. Cert este insa ca faptele marunte nu mai sint la fel de fascinante in ele insele, nu mai uimesc doar prin ineditul lor, prin diversitatea frusta a intimplarii, ci, invaluite intr-o aura simptomatica, lasa tot mai mult loc de meditatie in jurul lor. De pe micul ecran al cotidianului pe marea scena a problemelor tarii este un drum care se cere parcurs la fiecare pas. Se cere o -«privire graitoare-», care sa aseze in cuvinte cu rost observatiile marunte. O privire socio-hai-huie, dar nu prea..." (Vintila Mihailescu)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1087 sec