Sorin Constantin Deaconu, Contabilitatea persoanelor fizice autorizate. Ghid practic. (Editia a II a )

Sorin Constantin Deaconu, Contabilitatea persoanelor fizice autorizate. Ghid practic. (Editia a II a )
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,92 lei
34,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Raportata la nevoia universitara si practica, lucrarea„Contabilitatea persoanelor fizice autorizate. Ghid practic” ofera fundamentele teoretice si metodologice ale contabilitatii in partida simpla.

Lucrarea a fost conceputa si realizata intr-o succesiune logica, in cadrul careia au fost tratate: notiuni teoretice privind persoana fizica autorizata (cu trimitere la noul Cod civil); aspecte privind obtinerea unui certificat digital si transmiterea electronica a declaratiilor fiscale; documentele specifice organizarii si conducerii contabilitatii in partida simpla; exemple concrete de intocmire a diverselor categorii de rapoarte de expertiza.

Din cuprins

    Persoana fi zica autorizata (PFA) versus intreprindere
    Declaratii fiscale si semnatura electronica
    Contabilitatea in partida simpla a PFA
    Persoana fi zica autorizata si profesia liberala de expert contabil
    Teste de evaluare

Puncte forte

    sunt descrise modalitatile concrete de infiintare a persoanelor fizice autorizate, fie la Registrul Comertului, fie la Ministerul Finantelor Publice (pentru profesiile liberale: expert contabil, auditor etc.)
    o inventariere a documentelor contabile sustinuta de exemplele practice si testele de evaluare
    aspecte din sfera fiscalitatii persoanelor fi zice autorizate, cum ar fi taxa pe valoarea adaugata, in vederea  clarificarii unor spete practice

Despre autor

Deaconu Sorin-Constantin este lector universitar in cadrul Universitatii„1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Facultatea de Stiinte, departamentul Stiinte economice si gestiunea afacerilor, sustinand cursuri si seminarii la disciplinele: bazele contabilitatii, contabilitate financiara, contabilitate internationala, reglementari si practici contabile specifice.

A obtinut titlul de doctor in anul 2009, domeniul contabilitate, la Universitatea„Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, sub indru¬marea regretatului prof. univ. dr. Atanasiu Pop.

Din anul 2010, autorul este stagiar in cadrul Camerei Auditorilor Financiari din Romania in vederea atribuirii calitatii de auditor financiar.

Activitatea practica derulata de autor s-a materializat prin efectuarea de expertize contabile judiciare si extrajudiciare, fiind in acelasi timp si formator CECCAR in cadrul Programului de Dezvoltare Profesionala Continua pentru disciplinele contabilitate finan¬ciara si fiscalitate.

Public tinta

persoane fizice autorizate, practicieni, studenti, cadre didactice universitare, autoritati ale statului.
Numar pagini: 176
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1418 sec