Sorin Cristea, Continuturile si formele generale ale educatiei. Concepte fundamentale in pedagogie (Volumul 4)

Sorin Cristea, Continuturile si formele generale ale educatiei. Concepte fundamentale in pedagogie (Volumul 4)
-20%
Preț: 14,40 lei
18,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2017
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Continuturile si formele generale ale educatiei constituie doua concepte pedagogice fundamentale, confirmate: a) istoric, in diferite variante terminologice, adaptabile si in prezent (educatie religioasa/spirituala - educatie morala; educatie politehnica - educatie tehnologica; educatie corporala - educatie fizica etc.; educatie intentionata - educatie formala; educatie neintentionata - educatie informala etc.); b) logistic, ca axiome ale educatiei, abordate specific, separate sau/si complementare, in functie de paradigma afirmata in procesul de evolutie a teoriei si a practicii pedagogice.


In cazul continuturilor generale, in limbajul de specialitate identificam mai multe formule pedagogice, utilizate in timp, care fac referinta la disciplinele educative, dimensiunile educatiei, laturile educatiei, componentele educatiei, domeniile educatiei. Formula „discipline educative", avansata de R. Hubert (1965), are in vedere educatia intelectuala, educatia, morala, educatia estetica, educatia profesionala, educatia corporala (fizica).


Continuturile generale, considerate reprezentative ca "discipline educative", sunt consacrate si in celelalte formule care fixeaza dimensiunile educatiei, laturile educatiei sau comportamentele educatiei.


Anul aparitiei: 2017
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 186

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.