Sorin Cristea, Sistemul de educatie-invatamant (Concepte fundamentale in pedagogie)

Sorin Cristea, Sistemul de educatie-invatamant (Concepte fundamentale in pedagogie)
-30%
Preț: 12,60 lei
18,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Anul publicării: 2017
Pagini: 140
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Sistemul de educatie reprezinta cadrul general in care este realizata educatia prin activitati organizate si planificate, dar si numeroase influente neintentionate, exercitate continuu Ia nivelul mediului social - comunitar, cultural, economic, politic, natural - in mod direct si indirect, spontan, difuz, eterogen, accidental, incidental. Din aceasta perspectiva, sistemul de educatie poate fi definit si interpretat in sens larg si in sens restrans.

In sens larg, sistemul de educatie reprezinta sistemul social global abordat din perspectiva resurselor sale formative disponibile la scara generala. Activarea acestor resurse formative este exersata in cadrul unor modele de politica a educatiei, elaborate de UNESCO in anii 1970, care vizeaza responsabizarea pedagogica a tuturor organizatiilor sociale-comunicare, culturale, religioase, politice, economice sportive, etc.

In sens restrans, sistemul de educatie reprezinta sistemul de invatamant In aceasta perspectiva, prezenta si in unele lucrari de specialitate, cele doua notiuni sunt considerate echivalente. Sistemul de educatie este identificat, definit si analizat cadrul sistemului social global, ca sistem de invatamant organizat si planificat pe diferite niveluri, trepte si cicluri de, cu deschideri multiple spre educatia permanenta si autoeducatie.

Dezvoltarea sa reflecta evolutiile s cerintele inregistrate la nivelul sistemului social global, m plan comunitar, ultural, economic, politic, natural (demografic, climateric etc.), dar si capacitatile proprii de implicare in procesul de stimulare si anticipare a progresului la scara intregii societati.

Nr. de pagini: 140
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.