Spectacolul Lumii. America (Arta de a calatori)

Spectacolul Lumii. America (Arta de a calatori)
Editura:
Anul publicării: 2011
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pe o mica insula, situata in golful New York, la varsarea fluviului Hudson in Oceanul Atlantic, a fost dezvelita in 1886 Miss Liberty, statuia intitulata oficial"Libertatea Luminand Pamantul", care a devenit una dintre imaginile-simbol ale Statelor Unite. O tanara femeie cu profil grecesc, imbracata in toga antica, tinand in mana stanga o carte si inaltand cu dreapta o faclie vesnic aprinsa.

Locuitorii statului invecinat, New Jersey, sunt suparati ca Miss Liberty a fost asezata cu spatele la ei, dar trebuie spus ca numai de aici poate fi surprins in toata splendoarea lui maiestuosul decor, unic in lume prin frumusetea si forta pe care le degaja. Este skyline-ul, sau linia orizontului desenata de zgarie-norii Manhattanului, din mijlocul carora irumpe spre cer cladirea care pana nu demult a detinut titlul celei mai inalte constructii infaptuite de om pe planeta lui: Empire State Building.

Performanta acestuia a fost depasita in 1977 de zgarie-norii gemeni in care s-a instalat"World Trade Center" - sau Centrul Mondial al Comertului - cu cate 110 etaje fiecare, cladiri care n-au avut o viata prea lunga, fiind principalele victime ale atacului terorist din 11 septembrie 2001, la care voi reveni…

Golful cu ape adanci, bine protejat de tarmurile inalte, nu are o deschidere prea mare spre ocean, dar toate transatlanticele care au pus"cap-compas pe New York" trec pe aici, si nu este unul care sa nu o salute, cu mugete de sirena, pe Miss Liberty.


Numar pagini: 318
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0940 sec