Spre Sud, la Laceni
16,36 lei
19,95 lei (-17,99%)

Spre Sud, la Laceni

Spre Sud, la Laceni
-18%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Romane
Preț: 16,36 lei
19,95 lei (-17,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Spre Sud, la Laceni este debutul in poezie al lui Stefan Baghiu. Subtilitatile comportamentale ale celor din jur, angoasa permanenta si dorinta de integrare intr-o lume tot mai seducatoare pe masura ce„se scufunda” sint motivele centrale ale volumului. Scrise fara retineri in limbaj si in modulul imagistic, insa fara a deveni triviale& facile, poemele vorbesc despre o criza identitara majora: dorinta de a fi in mijlocul petrecerii, desi aceasta provoaca nausea, anxietatea si depresia. Melancolia, empatia erotica si deznadejdea se intilnesc aici cu noile peisaje urbane: cluburi minimal, mall-uri, petreceri Goa. O poveste despre felul in care s-au schimbat lucrurile in cadrul ultimelor generatii si despre cum, treptat, evolutia isi arata efectul real: alienarea.
 
„Era nevoie de un nou-venit gata sa preia cam toate teribilismele literaturii tinere de azi doar pentru a le deturna intr-un discurs reflexiv& grav, de batrin hirsiit intr-ale poeziei; a transpune, sau in soundtrack-ul unor teme poetice oldschool precum singuratate, fericire, frumusete sau e nu doar act de curaj, ci semn de vizionarism. Spre Sud, la Laceni recomanda deja un poet de cursa lunga, care poate schimba regulile jocului in literatura actuala.” (Alex Goldis)
 
„Stefan Baghiu m-a entuziasmat de la primele lui texte despre poezie– in cronici, el vede poezia din interior, dar (ceea ce se intimpla atit de rar) o gindeste la rece, aproape cu cruzime. Volumul sau de debut este o revelatie: expune in sfirsit poetul pe care criticul il promisese, arata din citeva miscari care sint posibilitatile reale ale poeziei de azi, demasca o realitate subtila, eclectica si chimica-electrica; nu in ultimul rind, lanseaza citeva hituri. Stefan Baghiu e plin de potentialul de a fi marele poet de miine.” (Mihai Iovanel)

Nr. de pagini : 64
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Romane - Cele mai comentate cărți

Created in 0.1278 sec