Stanley Greenspan - Politica locului de joaca - Cum sa intelegi viata emotionala a copilului tau

Stanley Greenspan - Politica locului de joaca - Cum sa intelegi viata emotionala a copilului tau
-20%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 400
Categoria: Familie
Preț: 33,60 lei
42,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Metodele si ideile lui Stanley Greenspan raman in continuare foarte actuale, dupa cum demonstreaza excelenta carte Politica locului de joaca: cum sa intelegi viata emotionala a copilului tau.
 
Cand copiii incep scoala, in mod ideal, ei ar trebui sa aiba deja cateva capacitati absolut necesare pentru debutul vietii in societate (sa isi poata controla impulsurile, sa faca distinctia dintre realitate si fantezie, sa fie capabili sa asculte si sa se concentreze, sa fie capabili sa exprime nevoi, dorinte, neplaceri, sa poata stabili relatii agreabile cu ceilalti). In schimb, foarte multi copii au un comportament agresiv, disfunctional si par incapabili sa se concentreze in clasa. Din pacate, aceste„dizabilitati” ajung sa fie etichetate deseori drept tulburari de atentie sau de invatare, rezultatul fiind ca cei mici ajung treptat sa isi insuseasca aceste etichete si sa isi piarda increderea in sine si in propriile abilitati.

In acest volum scris intr-un limbaj accesibil, Stanley Greenspan ofera nu doar explicatii clare, ci si solutii valoroase parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu probleme de atentie sau de invatare. De fapt, multi copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atentie suplimentara din partea parintilor. Prin intermediul unei metode structurate in cinci pasi (floortime, timp pentru rezolvarea problemelor, identificarea cu punctul de vedere al copilului, impartirea provocarilor in etape mai mici, stabilirea limitelor), parintii invata sa ofere copilului timp si sprijin neconditionat, ajutandu-l sa isi transpuna emotiile in planul ideilor si sa invete sa se integreze in diverse grupuri.

Cuprins:

Prefata... 7
Capitolul I. Anii de scoala primara... 11
Capitolul 2. Agresivitate, competitie si rivalitate... 45
Capitolul 3. Respectul de sine si relatiile cu semenii... 101
Capitolul 4. Adevaratul alfabet...  135
Capitolul 5. Dificultati de invatare... 199
Capitolul 6. Echilibrul dintre fantezie si realitate... 257
Capitolul 7. Sexualitate si pubertate... 301
Capitolul 8. Cinci principii ale unei educatii parentale sanatoase... 355
Cuvant de incheiere: Reperele emotionale ale anilor de scoala primara... 392

Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.7919 sec