Stapanul secretelor lui Ceausescu. I se spunea Machiavelli

Stapanul secretelor lui Ceausescu. I se spunea Machiavelli
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Altele
Preț: 11,70 lei
13,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

In volumul„Stapanul secretelor lui Ceausescu. I se spunea Machiavelli. Stefan Andrei in dialog cu Lavinia Betea" ieri  pus in vanzare, fostul sef al diplomatiei romanesti lumineaza multe zone obscure ale relatiilor de la„curtea Ceausestilor".

In primul rand, lamureste neobisnuitul sedintelor CPEx din anul 1989, asa cum apar  in stenograme. Acestea consemneaza monologurile lui Ceausescu, intrerupte din cand in cand de„cotcodacitul" Elenei Ceausescu. In general, Ceausescu„abereaza" in fata unei asistente mute. Desi din continutul acelorasi stenograme reiese ca sotii Ceausescu fusesera informati la„la zi" cu toate schimbarile din statele comuniste. Mai mult decat atat, Ceausestii interpretau si stabileau corect actorii si mizele evenimentelor din toamna lui 1989 in tarile lagarului comunist.

Tehnica prevestirii

Estimati, cumva, moartea lui Ceausescu curand ? - l-am intrebat pe Stefan Andrei in convorbirile purtate.„Din informatiile mele, primite in 1988, era vorba de maximum doi ani, mi-a raspuns. Informatii aveam de la sovietici. De la Sahnazarov, consilierul lui Gorbaciov si al lui Brejnev. In 1988, spre sfarsitul anului mi-a spus. La CAER. Eu eram in Comitetul Executiv al CAER. Am discutat cu Sahnazarov, la Moscova, iar el mi-a spus doua lucruri fundamentale.

Unul - ca Gorbaciov a apreciat in conducerea partidului ca perestroika n-a mers in Uniunea Sovietica, desi a schimbat conducerea armatei, desi a schimbat activul de partid. N-a mers deoarece nu poate sa invinga in Uniunea Sovietica fara schimbari similare si in celelalte tari ale Tratatului de la Varsovia cu care Uniunea Sovietica are stranse raporturi economice si militare.

In concluzie, trebuie schimbate conducerile din tarile Tratatului de la Varsovia. Si al doilea, o chestiune ridicata de Sahnazarov:«Tovarasul Ceausescu are boala lui Andropov, respectiv a inceput diabetul sa atace rinichii. Acesta e proces ireversibil si duce la moarte. Asa s-a intamplat cu tovarasul Andropov. Noi am chemat cei mai buni specialisti din tara, i-am cautat in Japonia, Anglia, Franta si n-am putut sa-l salvam»".Descopera secretele dictaturii comuniste prin ochii lui Stefan Andrei, omul din umbra lui Ceausescu.“I se spunea Machiavelli”– un volum ravasitor despre adevaratele jocuri politice ale Romaniei comuniste, un dialog istoric intre Lavinia Betea si fostul ministru de externe al regimului comunist.


Anul aparitiei: 2011
Nr.pagini: 552

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1130 sec