Statul bunastarii intre supravietuire, reforma si integrare europeana

Statul bunastarii intre supravietuire, reforma si integrare europeana
-10%
Categoria: Curs
Preț: 27,90 lei
31,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dezvoltarea statului bunastarii romanesc a fost influentata de o serie de factori extrogeni si endrogeni. Lucrarea nu isi propune nici identificarea si nici analiza lor exhaustiva. Din ansamblul factorilor extrogeni am selectat procesul globalizarii si procesul de negociere a aderarii Romaniei la UE.

Cu referire la globalizare, prima ipoteza de cercetare construita pe axa„de jos in sus” este aceea ca programele statului bunastarii romanesc tind sa fie reduse la minim. A doua ipoteza de cercetare construita pe baza tezei convergentei programelor de bunastare este aceea ca impactul factorilor extrogeni statului bunastarii, in special procesul globalizarii si criza economico-financiara conduc la identificarea unor solutii comune in furnizarea bunastarii.

Din punct de vedere al procesului de aderare la UE, principala ipoteza de cercetare este aceea ca responsabilitatile asumate de Romania in cadrul procesului de negociere, mai exact adoptarea acquis-ului comunitar in domeniul social au determinat modificari la nivelul configuratiei politicii sociale. O alta ipoteza de cercetare este aceea ca impact s-a regasit preponderent la nivelul constructiei institutionale si a cadrului legislativ din domeniul social.
Colectia: Stiinte psiho-sociale
Data aparitiei: 10-2013
Format: Academic
Pagini: 276

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1123 sec