Statutul juridic si puterile administratorului in societatea comerciala

Statutul juridic si puterile administratorului in societatea comerciala
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In contextul alinierii legislatiei interne la aquis-ul comunitar, al implementarii principiilor de guvernare corporativa in dreptul intern, al numeroasele modificari legislative survenite in ultimii ani in domeniul societar, precum si introducerea pe scena dreptului romanesc a unui nou sistem de administrare a societatii pe actiuni (sistemul dualist) cu noi"protagonisti": directoratul si consiliul de supraveghere si reguli diferite de numire, componenta, atributii, se impunea reevaluarea statului juridic al administratorului, a pozitiei pe care acesta o detine in societatea comerciala.

Aceasta cu atat mai mult cu cat, dispozitiile noului Cod civil - Legea nr. 287/2009 reconfigureaza natura raporturilor juridice dintre administrator si persoana juridica (societatea comerciala) cu importante implicatii asupra raspunderii juridice a acestuia fata de societate, dar mai ales fata de terti.

In acest cadru legislativ, in demersul intreprins am incercat sa gasim raspunsul la intrebarea esentiala si anume calitatea in care administratorul actioneaza in raporturile cu societatea si in raporturile cu tertii - mandatar sau organ al societatii?

Lector univ. dr. Carmen Todica

Nr. de pagini : 380
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1275 sec