Steven Pinker, Simtul stilului. Ghid de scriere pentru oamenii inteligenti din secolul 21

Steven Pinker, Simtul stilului. Ghid de scriere pentru oamenii inteligenti din secolul 21
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In aceasta carte distractiva si instructiva, Pinker regandeste ghidul de utilizare a limbii in functie de exigentele secolului XXI. In loc sa deplanga declinul acesteia, sa ne plictiseasca cu povestile despre lucrurile care il scot din sarite sau sa recicleze edicte false din manualele de acum o suta de ani, Pinker aplica observatii patrunzatoare din stiintele limbajului si ale mintii, provocandu-ne sa cream o proza clara, coerenta si eleganta.

Cartea este plina de exemple de proza moderna nemaipomenita sau, dimpotriva, infioratoare si, evitand tonul mustrator si gusturile spartane ale manualelor clasice, ne arata modul in care arta scrierii poate fi o forma de maiestrie delectabila si un subiect intelectual fascinant, de sine statator. Simtul stilului se adreseaza scriitorilor de toate felurile si cititorilor interesati de litere si literatura si  curiosi cu privire la modurile in care stiintele mintii pot ilumina felul in care limba functioneaza cel mai bine.

O lucrare nemaipomenita! Doar Steven Pinker ar fi putut scrie aceasta carte minunata si slava cerului ca a facut-o.„Scrisul de calitate poate rasturna felul in care este perceputa lumea“, scrie el, iar Simtul stilului va rasturna modul in care va raportati la scrisul de calitate. Curiozitatea si incantarea lui Pinker ilumineaza fiecare pagina, iar atunci cand spune ca stilul poate face lumea mai buna, il credem.
Patricia T. O'Connor, autoarea Woe Is I si co-autoarea Origins of the Specious

Este bine sa avem o minte atat de vioaie si limpede ca a lui Pinker, care aduce ideile stiintei cognitive in atentia publicului.
Los Angeles Times

Ce ganditor si scriitor superb este… Pinker este un star, iar lumea stiintei este norocoasa sa il aiba.
Richard Dawkins

Pinker scrie ca un inger.
The Economist

Curios, inventiv, neinfricat, neastamparat.
The New York Times

Nr. de pagini: 464
Anul aparitiei: 2015
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1030 sec