Stramosii poporului roman

Stramosii poporului roman
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea aceasta este o lucrare de cultura istorica si, totodata, o alternativa originala de rezolvare a unor enigme din Istoria Stramosilor Poporului Roman.
A fost intocmita in scopul reamintirii de catre romanii de pretutindeni, mai ales a celor peste zece milioane care locuiesc In afara hotarelor tarii, a istoriei stramosilor lor, constituind astfel o punte de suflet permanenta intre ei si Tara. Ea se adreseaza, totodata, pasionatilor de istorie, elevilor si studentilor, sportivilor si militarilor, pensionarilor, precum si rebusistilor.
Lucrarea prezinta intr-o scurta introducere, cateva concluzii ce decurg din analiza anumitor factori: locul geografic al teritoriului Romaniei, relieful, reteaua hidrografica si conditiile de clima; de asemenea, flora si fauna specifica; bogatia si frumusetea de neegalat a plaiurilor romanesti care au favorizat existenta vietii omului din vremuri stravechi. Sunt redate apoi, succesiv, cele patru capitole ale cartii.
Pentru intocmirea lucrarii au fost consultate si folosite surse istorice diferite - aproape o suta de titluri - mentionate In Bibliografie. Instrumentul de lucru nu a fost cercetarea stiintifica ci rodul acesteia, folosind indeosebi materialele Intocmite (expuse) de Muzeul National de Istorie, colectia numerelor revistei"Magazin Istoric", precum si cele realizate de Institutul Roman de Tracologie ..

Nr. de pagini : 200
Anul aparitiei :  2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1050 sec