Studii in teren despre sexul ucrainean

Studii in teren despre sexul ucrainean
-10%
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 7,20 lei
8,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Studii in teren despre sexul ucrainean este mai mult decat o poveste de dragoste vazuta prin ochii unei intelectuale puternice si moderne, este in primul rand un roman confesiv despre imposibilitatea femeilor si a natiunii in sine de a se realiza in contextul Ucrainei postsovietice.

Eroina, Oksana, viseaza la o iubire mare si, in cele din urma, il intalneste pe Mikola, "primul barbat ucrainean real". Dar sperantele ei privind fericirea sunt zadarnicite, caci acest "nou barbat ucrainean" demonstreaza in relatia lor complexul de inferioritate al tuturor postsovieticilor. De doua ori marginalizata, Oksana sufera in "exil" ca femeie si ca ucraineana, ea poarta stigmatul de a apartine unei natiuni ce esueaza in toate incercarile sale de implinire.

Dincolo de iubirea ca dezarticulare fiziologica, romanul Oksanei Zabusko este o carte despre povara existentiala de a fi ucrainean, despre sentimente nationaliste si angajamentul fata de limba si cultura materna, dar si despre alegerea femeilor de a trai pentru creatie ca spatiu al libertatii, in contrast cu lumea politica a barbatilor, condamnata prin definitie la totalitarism.

Nr. de pagini: 168
Anul aparitiei: 2008
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.6669 sec