Studiu geoeconomic al orasului Vicovu de Sus cu aplicatii in activitatea didactica - Gheorghita Florin Constantin

Studiu geoeconomic al orasului Vicovu de Sus cu aplicatii in activitatea didactica - Gheorghita Florin Constantin
-15%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 269
Categoria: Cursuri
Preț: 41,65 lei
49,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Populatia este unul dintre elementele cele mai importante ale unei regiuni, elementul care da„culoare” si care isi pune foarte mult amprenta asupra peisajului umanizat, fiind un element care depinde foarte mult de conditiile naturale, social– economice si istorice, dar le si influenteaza la randul lui.

       Complexitatea fenomenelor demografice, stransa interactiune dintre acestea si cele social– economice, precum si implicatiile acestora asupra calitatii mediului, au generat o preocupare sporita pentru studiile demografice realizate la nivel mondial, national sau local.

       Populatia orasului Vicovu de Sus  este o parte componenta a orizontului local, scopul final al acestui studiu fiind de fapt realizarea unei programe de optional:„Orasul Vicovu de Sus- studiu geoeconomic”.

    Studiul de fata incearca pe de o parte sa analizeze evolutia caracteristicilor demografice ale orasului Vicovu de Sus si  in timp si sa ofere instrumentele de realizare optima a studiului demografic in scoala in acord cu principiul enuntat de G. Valsan (1931) conform caruia invatarea geografica trebuie facuta pornindu-se de la cunoscut si apropiat, la necunoscut si indepartat.

     Analiza in timp a indicatorilor demografici la nivelul acestei unitati administrative comporta si o serie de dificultati care au impiedicat abordarea acestui spatiu din punct de vedere al populatiei. Aceste dificultati sunt legate de faptul ca inregistrarile privind populatia nu sunt unitare datorita schimbarilor administrativ– teritoriale care s-au petrecut in timp.

    Aspecte privind populatia zonei se regasesc in lucrari generale sau cu caracter regional ca: Al. Ungureanu (1980)– Orasele din Moldova, N. Popp, I. Iosep, D. Paulencu (1975)– Judetul Suceava, N. Lupu– Bratiloveanu (1992)– Podisul Sucevei. Geografie umana, C. Iatu (2002)– Depresiunea Radautilor. Studiu de geografie umana,  C. Ungureanu (2003) - Bucovina in perioada stapanirii austriece (1775– 1918)– aspecte etnodemografice si confesionale,  dar si in lucrari stiintifico– metodice ale profesorilor de geografie din zona.

    In realizarea acestei lucrari s-au intreprins activitati de documentare prin studiul lucrarilor mentionate la bibliografie si au fost prelucrate si analizate serii de date statistice furnizate de institutiile locale (Primaria orasului Vicovu de Sus  ) sau judetene (Directia Judeteana de Statistica).

 Autorul

Nr. de pagini: 269
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1408 sec