Synthia Andrews, Matricea emotiilor - Emotie - Energie - Esenta

Synthia Andrews, Matricea emotiilor - Emotie - Energie - Esenta
-15%
Preț: 35,70 lei
42,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

Dr. Synthia Andrews lucreaza de mai bine de 30 de ani in domeniul vindecarii corpului, folosind nu doar masajul terapeutic, dar si energia. Activitatea ei se concentreaza pe dinamica emotionala si spirituala observate in starea de sanatate si in procesul de vindecare. Facilitarea constientizarii de catre oameni a propriei lor energii este munca sa de-o viata si o pasioneaza explorarea legaturilor dintre corpul uman, matricea energiei subtile si emotii. Compendiul emotiilor din aceasta carte (Capitolul 11) constituie rezultatul propriei sale evolutii spirituale si al experientei personale in lucrul cu pacientii. Este autoarea cartii The Path of Energy (Career Press 2011/ Editura Cartea Daath 2014–„Calea Energiei”) si este coautoarea altor trei carti despre vindecare, energie subtila si constienta. Conduce ateliere de constientizare a energiei, sustine conferinte in intreaga lume si detine o clinica particulara orientata spre naturopatie si energia subtila in Guilford, Connecticut.      

Cuprinsul cartii

Introducere

Partea intai: Dansul elegant al emotiilor

Capitolul 1: Matricea energie-emotie

Capitolul 2: Taramul energiei subtile

Capitolul 3: Body sounding: receptarea informatiei energetice

Capitolul 4: Stiinta emotiilor

Capitolul 5: Materializarea emotiei

Capitolul 6: Emotiile: interfata energiei

Partea a doua: Limbajul esentei noastre

Capitolul 7: Constiinta, emotiile de fiecare zi, emotiile transcendentale

Capitolul 8: Instrumente interioare pentru desavarsita utilizare a emotiilor

Capitolul 9: Echilibrarea instrumentarului emotional

Capitolul 10: Descifrarea emotiilor

Capitolul 11: Compendiul emotiilor

Partea a treia: Utilizarea constientizarii emotionale

Capitolul 12: Procesul in Patru Pasi pentru o desavarsita utilizare a emotiilor

Capitolul 13: Rezolvarea impasurilor emotionale

Capitolul 14: Dinamica emotionala a starii de sanatate

Capitolul 15: Oportunitati emotionale

Capitolul 16: Trairea vietii cu intentie

Anexa A: Detectarea cu pendulul si testarea musculara

Anexa B: Hartile emotiilor

Anexa C: Resurse

Anexa D: Glosar de termeni

Despre autor

Extrase:

Din Capitolul 1: Matricea energie-emotie

Cercetarile arata ca inteligenta emotionala este mai importanta decat IQ-ul in construirea unei cariere de succes si intretinerea unor relatii personale fericite.[1] Tipic pentru noi, insa, avem tendinta de a subestima emotiile si de a le privi cu neincredere, cum am fost invatati sa facem inca din copilarie. Va amintiti cand erati mici si stiati, datorita reactiei voastre emotionale, ca unul dintre parinti era suparat pe voi dar vi se spunea ca va inselati si ca, de fapt,„nu se intampla nimic”? Aceste negari transmit un dublu mesaj. Mai intai ne descurajeaza sa avem incredere in ceea ce simtim. Acceptarea, in ultima instanta, a contradictiei dintre ceea ce simtim si ceea ce ni se spune ca este adevarat ne submineaza abilitatea de a avea incredere in propriile perceptii, daunand astfel increderii in propria persoana. Cineva care se indoieste permanent de instinctele sale este incapabil sa actioneze cu toata convingerea sau sa-si acceseze puterea personala.

In al doilea rand aceste negari dau de inteles ca emotiile sunt, pe undeva, ceva rau si ca ar fi mai bine sa negam si noi ceea ce simtim. Suntem conditionati sa credem ca ratiunea este buna iar emotiile sunt rele; ca emotiile ne indeparteaza de logica, impingandu-ne sa devenim dependenti de placere in detrimentul virtutii unei munci pe branci. Prin frica, furie si rusine, aceste negari ne prind in capcana limitarilor. Multe religii ne invata ca emotiile induc in eroare, ademenind aspirantii departe de adevarata credinta. Emotiile au fost descrise inclusiv ca parazite, ca si cand unul dintre atributele care fac viata sa fie minunata ar fi lipsit de orice functionalitate. Mesajul care se desprinde de aici este limpede: emotiile ar trebui suprimate si lasate in urma fie in favoarea logicii si a rationalitatii, fie in favoarea oarbei credinte.

Odata cu negarea emotiilor mesajul pe care-l poarta si energia lor sunt suprimate si, in loc sa ne confere mai multa forta, emotiile devin sabotorii fericirii si succesului de care ne-am putea bucura. Lipsa de incredere in emotii pare justificata atunci cand ne fac sa luam decizii constrangatoare sau incurajeaza un comportament nechibzuit. Multi oameni atribuie cele mai mari greseli din viata lor unor decizii luate sub influenta anumitor emotii scapate de sub control. Deciziile neinspirate nu inseamna, insa, ca nu putem avea incredere in emotii, ci ca am uitat cum functioneaza acestea; ne-am indepartat de modul lor de operare. Decazute din rol si suprimate, emotiile se transforma mai degraba intr-o forta conducatoare inconstienta decat intr-un atribut al intelepciunii.

Opozitia dintre minte si emotie este iluzorie; cele doua sunt menite sa functioneze impreuna, fiecare din ele sporind contributia exceptionala a celeilalte. Accesarea emotiilor este cheia care deschide usa constiintei superioare, ajutandu-ne sa ne intelegem pe noi insine si lumea mai bine. Emotiile reusesc acest lucru fiindca sunt legatura directa de care dispunem cu energia subtila, forta vitala care curge prin noi si in jurul nostru, creand ambianta propice vietii si purtand informatia care ne contureaza convingerile interioare. Emotiile sunt limbajul energiei subtile– modul in care corpul decodeaza frecventa. Prin intermediul emotiilor, interactiunea energiilor este adusa in prim-planul constientizarii.

Din Capitolul 2: Taramul energiei subtile

Fiind forta care organizeaza materia in forma structurata, energia subtila transmite informatia ca frecventa. Frecventa este definita fie ca numar de unde calatoare intr-un anumit interval de timp, fie ca rata de vibratie a unei particule. In matricea energetica vibratia alcatuieste tiparele materiei fizice. Considerand constienta drept forta creatoare a universului, atunci energia subtila este unda purtatoare a constientei.

Desi tema discutiei pare sa tina mai mult de ezoterism, utilizarea frecventei pentru codarea informatiei in interiorul undelor purtatoare de energie este un concept fundamental al revolutiei din tehnologie. Acest principiu este utilizat de fiecare data cand sunt transmise semnalele telefoanelor mobile prin intermediul microundelor sau atunci cand muzica sau conversatiile sunt transmise pe calea undelor radio. Acelasi principiu se aplica si atunci cand corpul primeste informatii de la lumina si sunet. Frecventa luminii este receptionata de ochi si transformata in informatie vizibila de catre creier; frecventa sunetului este receptata de urechi si tradusa in semnale audibile. In mod asemanator, corpul recepteaza informatia energiei subtile si o traduce in emotii. Vom discuta in Capitolul 3 cum se intampla acest lucru.

Fluxul energiei subtile imbunatateste viata. Hraneste si vitalizeaza trupul la nivel celular, favorizand sanatatea si o stare generala de bine. Sporeste intelepciunea corpului si alcatuieste inteligenta nativa. Dupa ce vom invata sa interactionam in mod constient cu energia subtila, aceasta ne va creste capacitatea de intelegere a lumii din jur si va putea fi folosita pentru a transmite un anumit gand, energie vindecatoare sau intentii personale. In acest sens energia subtila este un instrument de autodezvoltare.

In concluzie energia subtila are cateva atribute importante:

    Este o forta organizatoare care alcatuieste o matrice energetica.
    Transmite informatii sub forma de frecvente.
    Este mediul prin care transmite constienta.
    Este forta vitala si poarta informatii care favorizeaza sanatatea, starea de bine si vitalitatea.
    Este simultan substanta si forta.

Mai mult decat atat:

    Matricea energetica este un camp de energie care produce tipare ce organizeaza materia in forme sesizabile.
    Corpul recepteaza informatia transmisa de energia subtila si o traduce in emotii, senzatii fizice si cunoastere directa care se manifesta prin reflexe, reactii instinctive si intuitie.  
    Energia subtila poate fi folosita pentru vindecare, transmiterea gandurilor, vedere la distanta si pentru alte asa-numite capacitati paranormale
    
    Din Capitolul 10: Descifrarea emotiilor

Forme gand si atasamente energetice

 

Aura noastra poseda proprietati electromagnetice si are o forta de atractie. Cand retinem in campul nostru de energie teama si alte emotii neprocesate, emotiile sunt asemenea unor mici teci cu seminte care vibreaza si atrag o energie asemanatoare. De fiecare data cand nutrim un gand de care tecile se pot atasa, acestea se maresc creand forme gand energizate. Astfel campul nostru energetic poate fi plin de forme gand incarcate cu energie emotionala. Atunci cand alte persoane agreeaza continutul formelor noastre gand, energia emotiilor lor alimenteaza formele noastre gand iar tecile noastre vibratoare devin inca si mai mari. Pentru ca acestea locuiesc in aura, devin parte a filtrului prin care trece informatia energetica pe care o primim.

In plus alti oameni isi pot proiecta convingerile si dorintele in propria noastra aura, acestea devenind aderente ale campului nostru energetic. Aderentele ne pot dirija perceptiile, simturile si gandurile, toate acestea contribuind la posibila noastra manipulare. Impamantarea, centrarea si crearea de limite sunt modalitati excelente de a ne curata campul de aderentele energetice. Un exercitiu de impamantare si centrare gasiti la sfarsitul acestui capitol.

Din Capitolul 13 - Rezolvarea situatiilor de impas emotional

Campurile emotionale sunt intotdeauna implicate atunci cand o persoana influenteaza o alta, ca atunci cand un parinte intimideaza un copil sau cand un lider carismatic ii manipuleaza pe cei care il urmeaza. Tehnicile care genereaza campuri emotionale sunt utilizate de culte, lideri politici, oratori motivationali, fanatici religiosi si activisti sociali. Pentru a induce schimbarea, oamenii trebuie sa fie atrasi spre aceasta de emotiile lor. Intelegerea intelectuala poate aduce consimtamantul, insa pentru actiune este nevoie de pasiunea adusa de emotii. Prin manipularea campului emotional al simpatizantilor reusesc politicienii sa pastreze constituentii partidelor politice angajati in argumentatii pasionale si in permanenta lupta unii cu altii, in timp ce ei fac demersuri (pe care le doresc a trece neobservate) pentru schimbari devastatoare.

Manipularea energetica aduce frecventele indivizilor in rezonanta, recurgandu-se adesea la tehnici de antrenare. Antrenarea aduce frecventele diferite ale diverselor persoane in aceeasi cadenta cu ajutorul unui stimul periodic. Tehnica aceasta ne poate modifica frecventa undelor cerebrale si ne poate schimba modul de gandire. Pasul si cadenta marsului, de exemplu, se crede ca aduc frecventele creierelor soldatilor in armonie. Infuzarea in campul emotional a idealurilor si pasiunilor creeaza o masinarie usor de motivat. Daca urmariti inregistrari vechi cu armata lui Adolf Hitler care marsaluieste in formatiuni patrate dupa un discurs stimulator al acestuia, va puteti face o idee despre eficienta tehnicii.

Cand mintile dintr-un grup functioneaza pe aceeasi frecventa, emotiile pot fi dezlantuite la cel mai slab impuls. Interesant este ca liderii de acest tip detin puteri personale limitate. Puterea lor provine din emanatiile de energie ale simpatizantilor lor. Odata ce liderul a stabilit o directie de actiune, el sau ea nu mai detin un control real asupra evolutiei actiunii. Aceasta isi ia singura avant iar liderul trebuie sa le indrepte acolo unde se concentreaza gandirea de grup. Daca s-ar intampla sa devieze de la directia stabilita, ar fi mancat de viu.

Ritmul vocii din discursuri, muzica si melopei este o alta metoda de antrenare. Ca sa nu fiu inteleasa gresit, aceste tehnici pot fi utilizate si in scopuri foarte pozitive. Problema nu o constituie tehnica, ci motivul. O intentie deschisa si sincera este la vedere si permite exercitarea de alegeri.

In mediul natural suntem antrenati spre frecventa Pamantului, numita si Rezonanta Schumann. In aceasta gama de frecventa campul nostru de energie se afla in armonie cu intregul mai mare al planetei iar campul personal de energie este amplificat. Suntem centrati, impamantati si stapani pe destinul nostru. Ori de cate ori ne pierdem echilibrul, iesirea in natura are darul de a ne face sa ne recentram. Frecventa nefireasca a tehnologiei ne destabilizeaza campul de energie si ne face mai susceptibili la influentele exterioare.

Iata o tehnica pentru eliberarea de influente exterioare nedorite.

Din Capitolul 15: Oportunitati emotionale

Dezvoltarea Prezentei si a puterii personale

Prezenta este o emanatie a esentei noastre care reflecta cine suntem noi in profunzime, alaturi de gandurile, traumele nevindecate, conditionarile din trecut, convingerile, atitudinile si emotiile noastre. Prin rezonanta, Prezenta actioneaza ca un ambasador, atragand oameni, evenimente si stari de a fi, in timp ce negociaza circumstantele vietii noastre. Uneori vocea ei suna limpede, alteori poarta armonii care reflecta modul in care raspundem la provocari. Si Prezenta noastra se modifica in functie de moment, circumstante si diferitele niveluri de stres.

Elementul care stabileste cel mai bine puterea Prezentei este congruenta emotionala. Aceasta este starea care ne caracterizeaza atunci cand cine suntem in interiorul nostru, coincide cu expresia noastra exterioara. Este ceea ce se intelege prin a fi autentici sau a ramane fideli sinelui nostru. Ceea ce se vede, aceea suntem. Emanatia energiei noastre este limpede si statornica. Atunci cand, insa, nu suntem congruenti emotional, ceea ce spunem si facem nu se potriveste cu cine suntem. Prezenta este inundata de proiectii ale derutei noastre interioare, ale durerii, ale agendelor ascunse s. a. m. d., facandu-ne sa fim incoerenti energetic. Pierdem legatura cu esenta.

Sunt numeroase motive pentru care ne putem pierde legatura cu esenta, insa principalul il constituie durerea. Am fost invatati sa credem ca durerea ne face slabi, prin urmare o ascundem de ceilalti si incercam sa ne convingem singuri ca a trecut. Incongruenta noastra emotionala ne anunta ca nu este asa. In anumite momente si situatii dificile, toti putem pierde aceasta legatura. Cand se intampla acest lucru, nu este un apel la rationamentul logic; este un apel la trezire spirituala.

Cand suntem echilibrati emotional, detinem o putere personala abundenta. Esenta sinelui nu este distrasa in niciun fel de la telurile pe care ni le propunem. Prin urmare energia noastra urmeaza gandirea in linie dreapta, fara sa fie abatuta de devierile capriciilor si fanteziilor noastre interioare. Puterea personala produce actiuni in baza unei intentii clare si a valorilor fundamentale. O minte si o inima concentrate au puterea si prezenta necesare pentru a face orice.

Prezenta este construita pe abilitatea noastra de a ne impamanta, centra si de a ne pastra delimitarile energetice, asa cum am aratat la Capitolul 10. Practicarea zilnica a acestor deprinderi schimba relatia pe care o avem cu emotiile noastre. Exercitiul de la Capitolul 9, Onorarea Esentei, ofera Prezentei inima noastra. Exercitiul este reprodus mai jos si modificat cu pasii cunoscuti din Procesul in Patru Pasi.CAPITOLUL 1

   Matricea energie-emotie

   Fericit, trist, suparat, bucuros. Emotiile confera vietii ritm, context si inteles. in lipsa lor, succesele noastre ar valora mai putin iar din esecuri nu am invata tot atat de mult. Emotiile sunt chintesenta a ceea ce inseamna sa fii viu; cu toate acestea, cei mai multi dintre noi risipim considerabil de mult timp si multa energie in vederea evitarii si controlarii emotiilor personale, in locul utilizarii lor. Ne displace sa simtim furie, teama, tristete, rusine sau vinovatie si ne straduim sa scapam de acestea sau sa le reprimam. Preferam fericirea, entuziasmul, satisfactia, bucuria - si cine nu ar face-o? Acestea ne fac sa ne simtim bine, ne insufla energie si ne inalta. Confundand confortabilul si inconfortabilul cu valoarea/lipsa de valoare, etichetam emotiile in bune si rele. Dar daca emotiile ar insemna mai mult decat felul in care ne fac sa ne simtim?
   Emotiile sunt o sursa de informatii. Confortabile sau nu, ele ne comunica ceva despre noi: sub ce aspect trebuie sa mai evoluam, ce traume inca nu s-au vindecat, ce avem de oferit lumii s. a. m. d. Tot emotiile incearca sa ne informeze despre mediul care ne inconjoara: in ce directie sa ne indreptam, in cine sa avem incredere, cand sa luam o anumita decizie legata de afaceri etc. Emotiile placute ne pot calauzi catre anumite activitati si relatii personale; emotiile dezagreabile indeplinesc, insa, un rol similar. Acestea ne ofera informatii vitale pentru propria noastra supravietuire, avertizandu-ne in caz de pericol si impiedicandu-ne sa dam curs unor fapte nesabuite. Emotiile nu sunt valoroase numai datorita informatiilor pe care le vehiculeaza; ne insufla si energie pe tot parcursul vietii. Simultan cu furnizarea de informatii catre perceptiile noastre, emotiile elibereaza energia care ne pregateste de actiune, descatusand forta necesara realizarii obiectivelor si urmaririi consecvente a aspiratiilor pe care le avem.
   Cercetarile arata ca inteligenta emotionala este mai importanta decat IQ-ul in construirea unei cariere de succes si intretinerea unor relatii personale fericite. Tipic pentru noi, insa, avem tendinta de a subestima emotiile si de a le privi cu neincredere, cum am fost invatati sa facem inca din copilarie. Va amintiti cand erati mici si stiati, datorita reactiei voastre emotionale, ca unul dintre parinti era suparat pe voi dar vi se spunea ca va inselati si ca, de fapt,"nu se intampla nimic"? Aceste negari transmit un dublu mesaj. Mai intai ne descurajeaza sa avem incredere in ceea ce simtim. Acceptarea, in ultima instanta, a contradictiei dintre ceea ce simtim si ceea ce ni se spune ca este adevarat ne submineaza abilitatea de a avea incredere in propriile perceptii, daunand astfel increderii in propria persoana. Cineva care se indoieste permanent de instinctele sale este incapabil sa actioneze cu toata convingerea sau sa-si acceseze puterea personala.
   in al doilea rand aceste negari dau de inteles ca emotiile sunt, pe undeva, ceva rau si ca ar fi mai bine sa negam si noi ceea ce simtim. Suntem conditionati sa credem ca ratiunea este buna iar emotiile sunt rele; ca emotiile ne indeparteaza de logica, impingandu-ne sa devenim dependenti de placere in detrimentul virtutii unei munci pe branci. Prin frica, furie si rusine, aceste negari ne prind in capcana limitarilor. Multe religii ne invata ca emotiile induc in eroare, ademenind aspirantii departe de adevarata credinta. Emotiile au fost descrise inclusiv ca parazite, ca si cand unul dintre atributele care fac viata sa fie minunata ar fi lipsit de orice functionalitate. Mesajul care se desprinde de aici este limpede: emotiile ar trebui suprimate si lasate in urma fie in favoarea logicii si a rationalitatii, fie in favoarea oarbei credinte.
   Odata cu negarea emotiilor mesajul pe care-l poarta si energia lor sunt suprimate si, in loc sa ne confere mai multa forta, emotiile devin sabotorii fericirii si succesului de care ne-am...


Format: 15x22, 5 cm
Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 340

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.