Tabloul unui destin Stefan Aug. Doinas. O monografie (Mihaela Dobos)

Tabloul unui destin Stefan Aug. Doinas. O monografie (Mihaela Dobos)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Tratat
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul sintetizeaza viata si opera marelui poet, dramaturg, traducator si eseist roman Stefan Aug. Doinas, precum si implicatiile pe care opera sa le-a avut in cultura romana. Autoarea abordeaza principalele segmente ale creatiei doinasiene, alocand un spatiu consistent unor aspecte mai putin cunoscute ale biografiei unuia dintre membrii marcanti ai Cercului Literar de la Sibiu.

„Tabloul personalitatii doinasiene nu a putut fi trasat decat in deplina cunoastere a biografiei, a sensului– nu o data sinuos sau controversat, in perspectiva tarzie– in care se transforma actele unui om pe toata durata existentei lui. Apreciem ca exceptional aportul autoarei la inventarierea, gruparea pe directii de manifestare scriptica si modalitati de expresie, recuperarea si tezaurizarea, intr-o lucrare impresionanta, a complexei actiuni intelectuale a lui Stefan Aug. Doinas.”

Lacramioara Petrescu

„Mihaela Dobos evidentiaza faptul ca personalitatea literara a lui Doinas nu poate fi inteleasa fara a se face raportare la vocatia lui de traducator. Retin atentia exactitatea termenilor si a descrierii activitatii de traducere comentata, prezenta la Doinas, adevarat exeget al autorilor tradusi de el. Lucrarea arata si modul de functionare si modelizare a atitudinii traductive. (...) Acest punct de vedere foarte original pledeaza pentru punerea in relief a gandirii doinasiene in privinta traducerii, cu mentiunea ca studiul ar putea fi extins si fructificat stiintific in tara si in strainatate.”

Hélène Lenz

„Lucrarea Mihaelei Dobos este o contributie structural, ce isi refuza nu atat obiectivitatea, cat, mai curand, imanenta critica. Aceasta confirma ca avem in fata un studiu metodic si atent proiectat, un veritabil indreptar pentru orice amator de literatura romana contemporana; o monografie in intelesul concret si corect al termenului.”

G. Manolache

„Acordul profund dintre urzeala si beteala modeleaza profilul in altorelief al acestei lucrari, excelenta care-i impresoara continentele si cararile ce le leaga, fizica si metafizica sa.”

Pompiliu Craciunescu

Nr. de pagini: 392
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1328 sec