Tache de catifea (Top 10+)
14,72 lei
17,95 lei (-17,99%)

Tache de catifea (Top 10+)

Tache de catifea (Top 10+)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza diversa
Preț: 14,72 lei
17,95 lei (-17,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Roman distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti
 
La inceputul secolului al XIX-lea, in cimpia Olteniei, totul sau aproape totul este posibil: prezentul devine viitor, ingerii si demonii se amesteca printre tarani, obiectele plutesc din propria vointa, iar fiintele omenesti isi pot schimba forma. De aici pornesc spre Bucuresti Tache, boier Lapai si Piticul, cu gindul sa se alature revolutiei lui Tudor. In drum insa, cei trei prieteni par sa-si uite scopul initial si zabovesc prin hanuri, unde benchetuiesc fara masura si cad in cele din urma victime planului diabolic urzit de Mamona cel Tinar. Aventurile lor sint istorisite de insusi Tache, cel care intervine de dincolo de moarte pentru a-si spune povestea.
 
„Romanul«Tache de catifea» constituie un punct extrem al procesului de emancipare treptata a prozei romanesti, nu numai fata de dogmatismul realismului-socialist al anilor’50, ci si fata de rigorile realismului canonic in general. (...) Cititorul va descoperi singur si alte aspecte seducatoare ale cartii in afara performantelor stilistice centrate pe dilatare metaforica si pe hiperbola: de pilda, mimarea eruditiei si a vetustetei, a savanteriilor livresti, gustul pentru voluptatile si malitiile renascentiste, cultivarea cruzimii si a grotescului, solemnizarea banalului, apetitul pervers pentru materia in descompunere, fascinatia degradarii si a extinctiei lente, picturalitatea coplesitoare.” (Eugen Negrici)

„Cartile publicate de Agopian au impus definitiv scriitura originala, fermecatoare si profunda a acestui scriitor exceptional.” (Dan C. Mihailescu)ANUL APARITIEI:    2012
NUMAR PAGINI:    312
FORMAT:    106x180

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1261 sec