Taina iubirii. Mitropolit Antonie de Suroj - Format MP3

Taina iubirii. Mitropolit Antonie de Suroj - Format MP3
-20%
Preț: 20,80 lei
26,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

DESCRIERE

Editurile ACT si Politonsi Sophia, va ofera acum, pentru prima data in limba romana, audiobook-ul Taina iubirii, realizat dupa volumul cu acelasi numescris de Mitropolitului Antonie al Surojului, o carte audio care estemenita sa va apropie de cel mai de pret lucru al omului, iubirea fata deDumnezeu si prin ea, iubirea fata de ceilalti.

Taina iubirii este o carte scrisa de Andrei Borisovici Bloom, ajuns Mitropolitul Antonie al Surojului si in care veti regasi patru texte care vorbesc despre modul in care intalnim iubirea, despre nevoia de iubire, despre ce inseamna aceasta, care este taina si semnificatia ei si, in final, o scurta cuvantare adresata noilor casatoriti.

”Asta tine de dragoste: a privi la om si a vedea in el o frumusete de nerapit, iar totodata a te ingrozi de ceea ce viata a facut din el, a savarsit asupra lui. Dragostea este tocmai extrema suferinta, durere pentru ca omul e nedesavarsit si totodata minunarea pentru ca el este atat de uluitor, irepetabil de frumos.” spune, atat de frumos Mitropolitul Antonie, predicile sale fiind cunoscute si apreciate nu doar de catre drept credinciosii ortodocsi, ci de catre suficienta lume carecauta sa inteleaga sentimentul cel mai de pret pentru om si cum acesta ne imbogateste vietile. Taina iubirii fata de om incepe in clipa cand ne uitam la el fara dorinta de a-l poseda, fara dorinta de astapani asupra lui, fara dorinta de a ne folosi in vreun fel de darurile lui sau de personalitatea lui, ci doar privim si ne minunam de frumusetea care ni s-a descoperit.

„Cand il vad pe om in aceasta lumina, in lumina iubirii curate, vad in el chipul lui Dumnezeu, o icoana”, spune Mitropolitul Antonie. Si chiar daca, in esenta sa, Taina iubirii este o carte religioasa, ea se adreseaza tuturor. Pentru ca oricare dintre noi, dorim sa ne intilnim cu iubirea, vrem sa ne intilnim cu dragostea simpla, din inima, omeneasca, si in felul acesta sa ne intalnim pe noi insine, asa cum l-am cunoaste pe Dumnezeu.

Despre Mitropolitul Antonie alSurojului

Mitropolitul Antonie alSurojului (Andrei Borisovici Bloom) s-a nascut pe 19 iunie 1914, laLausanne, Elvetia, fiul Xeniei si al diplomatului rus Boris Edvardovich Bloom. Copilaria sa a fost marcata de nesiguranta si suferinta caracteristica familiilor de emigranti din acea vreme si de urmarile Revolutiei bolsevice (1917). Si-a petrecut primii ani din viata in Rusia si Iran, iar dupa o perioada de peregrinari s-a stabilit, in 1923, impreuna cu familia, in Franta, unde viitorul mitropolit si-a primit educatia. A absolvit Facultatile de Biologie si Medicina la Sorbona, Paris. In 1939 a fost inrolat ca medic chirurg in armata franceza, facand parte din gruparea antifascista, in perioada razboiului, iar in 1943, este tuns in monahism, in taina, primind numele de Antonie. Dupa razboi, a continuat sa profeseze ca medic pana in 1948, cand a fost hirotonisit si trimis inAnglia, pentru a sluji ca preot capelan al Fratiei Sf. Alban si Sf. Serghie. A fost numit preot al parohiei patriarhale ruse din Londra in 1950. A fost hirotonit episcop in1957 si ridicat la rangul de arhiepiscop in1962, ca pastor al Bisericii Ortodoxe Ruse din Marea Britanie si Irlanda(Episcopia de Suroj). In 1963, a fost numit exarh al Patriarhiei Moscovei pentru Europa Occidentala, iar in 1966 a fost ridicat la rangulde mitropolit. La cererea lui, a fost eliberat din functia de exarh in 1974, pentru a se devota integral nevoilor pastorale ale mereu mai numerosilor credinciosi din eparhia sa, care veneau la el cautand sfat si ajutor.

Mitropolitul Antonie a devenit"Doctor Honoris Causa" al Universitatii din Aberdeen („pentru propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu si reinnoirea vietii spirituale atarii”); de la Academia-Seminar Teologic din Moscova, pentru lucrarea sa teologica, pastorala si predicatoriala; de la Universitatea din Cambridge; si de la Academia Teologica din Kiev. Mitropolitul Antonie al Surojului este cunoscut si iubit in intreaga lume atat de credinciosii ortodocsi, cat si de eterodocsii in mijlocul carora i-a fost harazit sa traiasca si sa propovaduiasca. S-a stins in 2003, in Anglia, dupa o viata slujita lui Hristos, lasand in urma o bogata opera si chipul unui arhiereu-model al vremii sale. A fost ingropat in Cimitirul Brompton, din Londra, loc de pelerinaj pentru multi credinciosi si nu numai.


Format: Audio MP3
Durata: 2 ore 45 minute 53 secunde
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.