Tainele tablitelor de la Sinaia. Cronica adevarata a tracilor

Tainele tablitelor de la Sinaia. Cronica adevarata a tracilor
-10%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Tratat
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Tainele tablitelor de la Sinaia. Cronica adevarata a tracilor de Adrian Bucurescu. Cronica adevarata a tracilor asa cum este descrisa pe tablitele de plumb de la Sinaia.


Tablitele de la Sinaia reprezinta un set de artefacte arheologice controversate. Conform traditiei locale, sau a unor informatii care au circulat in zona la vremea respectiva, Tablitele de la Sinaia se refera la un numar impresionant de tablite de aur inscriptionate intr-o limba si o scriere misterioasa, descoperite cu prilejul lucrarilor de captare a paraielor Sfanta Ana si Peles, pentru aprovizionarea cu apa a Manastirii Sinaia, si de asanare a mlastinilor din Poiana Vacaria.
Pe langa placile de aur, lucratorii ar fi descoperit si monede de tip Maia si Sarmis, ambele tezaure considerandu-se ca ar fi intrat, in mod tacit, in posesia regelui Carol I.
Astazi, Tablitele de la Sinaia, sau Tezaurul de la Sinaia se refera la un set de tablite de plumb neinventariate care se afla depozitate in subsolul Institutului de Arheologie Vasile Parvan din Bucuresti, de mai bine de un secol.
Traditia locala explica existenta prezentelor placute de plumb prin ideea conform careia regele ar fi topit piesele originale, valorificand aurul in vederea finalizarii proiectului Peles, dupa ce placile ar fi fost copiate in plumb
(sursa articol: Wikipedia)


Cronica adevarata a tracilor asa cum este descrisa pe tablitele de plumb de la Sinaia.

Cuprins:
Romanh Imparat
Imperiul Atlant
Imperiul Cerbilor
Oro Manisa
Zeii in Cer si pe Pamant
Maretul Helis
Imperiul Getic
Cinci voievodate
Dacia Nemuritoare
Datini Imparatesti

Anul aparitiei: 2010
Coperti cartonate
Nr. pagini: 494 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Tainele tablitelor de la Sinaia. Cronica adevarata a tracilor

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1251 sec