Talcuire la Cartea Prorocului Daniil

Talcuire la Cartea Prorocului Daniil
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Editura Sophia / Editura Siluana 

editia a doua 

 

Citit‑am talcuirea fericitului episcop al Kirului la Daniil. Acest barbat intelept intrece cu mult prin talcuirea si deslusirea cuvintelor prorocesti nu doar pe Ipolit, ci si pe multi altii, cu rostirea stralucind ca nimeni altul, prin curatia si limpezimea cuvintelor scotand la lumina cele ascunse in umbra si prin dulceata lor mai ravnitori facand oamenii spre citire; ferindu‑se a bate campii, nu lasa pe cititor sa se plictiseasca, sa ameteasca si sa se raspandeasca, facandu‑i lesnicioasa osteneala. 

Prin alegerea cuvintelor si prin mestesugita alcatuire nu e departe de odraslele nobletii atice, ferindu‑se totusi de ceea ce‑i prea pretentios si strain pentru urechea celor mai multi. Si, indeobste, e tot ce poate fi mai de soi intre talcuitorii Scripturii: nu vei gasi lesne pe cineva care sa lamureasca mai bine spusele ei. Si altii au rostire curata si urmaresc intelesul celor cercetate, dar a grai limpede si pe scurt fara a lasa nimic din cele de trebuinta, nici a se abate spre podoabe desarte ale vorbirii ori spre altele care fura fara folos luarea‑aminte a cititorului, n‑o face nimeni cu staruinta vrednicului Theodorit – si nu doar in lucrarea asta, ci cam in toate (si multe sunt) unde se osteneste cu deslusirea Sfintelor Scripturi. 

Sfantul Fotie cel Mare

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0658 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.