Tara uitata de timp
32,40 lei
45,00 lei (-28%)

Tara uitata de timp

Tara uitata de timp
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Non-fiction
Preț: 32,40 lei
45,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Comandantul Michel de Palma gaseste un cadavru a carui fata este ascunsa de o masca tribala infricosatoare. Sub ea, se afla o rana misterioasa; se pare insa ca n-a fost provocata de un glont.
Inconjurat de masti si cranii pictate, de Palma aude sunetele unui flaut venind de undeva de la etajele superioare. Avand putine piste, de Palma incepe sa cerceteze povestea calatoriei in Noua Guinee, intreprinsa cu saptezeci de ani mai devreme, de catre doctorul care a fost asasinat.
In aceasta calatorie a fost insotit de un colectionar de arta oceanica, Robert Ballancourt. In cursul anchetei, de Palma si echipa lui dau de urma unor afaceri ilegale cu obiecte de arta care au loc in docurile pustii ale Marsiliei.
O poveste despre razbunarea spiritelor, ritualuri papuase si vanatori de capete.

„Unul dintre ochi este sculptat plecand dintr-o spirala, celalalt alcatuieste o gaura perfect rotunda. Tuse de vopsea neagra, fine ca niste tatuaje, pleaca de la baza nasului si de la colturile buzelor, urcand in ample motive sinuoase pana la marginea de sus a fruntii. Kaïngara il lamureste ca liniile negre amin¬tesc de vartejurile fluviului Sepik, locul unde se odihnesc duhurile. Partea din spate a craniului e impodobita cu par negru, des, atent pieptanat."
„Acest roman politist aduna toate ingredientele unei asa-zise anchete etnografice: cranii sacre, rivalitate intre triburi si trafic de arta primitiva." -- Grands Reportages

„Alaturi de traficul cu obiecte de arta, deculturalizarea rezultata din contactul cu Occidentul sta la baza acestui roman in care se imbina nostalgia lumilor salbatice si cea a portului Marsilia de odinioara." -- Connaissance des Arts

„Aici isi dau intalnire spiritul aventurier al lui Conrad si eruditia lui Lévi-Strauss." -- Sud Ouest

Xavier-Marie Bonnot s-a nascut in 1962 la Marsilia. Pasionat de istorie, si-a luat doctoratul in acest domeniu; a urmat apoi studii de sociologie si a obtinut, de asemenea, un master in literatura franceza. Din 1992 s-a stabilit la Paris, unde locuieste impreuna cu familia sa. In Tara uitata de timp, Xavier-Marie Bonnot isi aduce in scena personajul sau fetis: Michel de Palma, politistul atipic, in pragul retragerii si mare amator de opera.

Titlul original: Le Pays oublié du temps
Publicata prin acord cu Agence litteraire Pierre Astier Associes
Limba originala: franceza
Traducere de: Doru Mares
Anul aparitiei: 2012
Nr. de pagini: 424

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1634 sec