Taxele de timbru si timbrul judiciar. Culegere de practica judiciara

Taxele de timbru si timbrul judiciar. Culegere de practica judiciara
-20%
ISBN: 973-655-819-3
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 224
Preț: 15,70 lei
19,62 lei (-19,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Taxele de timbru si timbrul judiciar. Culegere de practica judiciara

Prezentare:

Constitutia nu prevede gratuitatea justitiei. In aceste conditii, legiuitorul este liber sa stabileasca, pentru judecarea unor categorii de cauze, taxe judiciare de timbru, acoperind pe aceasta cale o parte din cheltuielile efectuate pentru functionarea serviciului public al justitiei, obligatie impusa de altfel prin art. 56 alin. (1) din Legea fundamentala.
Astfel, actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti de catre justitiabili sunt guvernate de principiul universalitatii obligatiei de plata a taxelor judiciare de timbru, scutirea de la plata fiind o exceptie ce trebuie expres prevazuta de lege.
Intrucat plata taxei judiciare de timbru este o conditie impusa de lege pentru inceperea procesului, obligatia de plata anticipata a acestei taxe este justificata, ca si sanctiunea anularii actiunii sau a cererii, in caz de neplata.
Lucrarea de fata trateaza problematica taxelor judiciare de timbru si a timbrului judiciar asa cum este abordata in practica judecatoreasca, cuprinzand peste 100 de decizii si sentinte relevante pentru acest domeniu.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.161 sec