Tehnologii si amenajari in piscicultura

Tehnologii si amenajari in piscicultura
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Despre animale
Preț: 28,70 lei
35,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Tehnologii si amenajari in piscicultura de Nicolae Gh Turliu. Din datele statistice se observa ca productia medie de peste la hectar de luciu de apa si pe total este increstere.

Problema e ca tara noastra este importatoare de peste, iar pestele autohton este foarte scump, fata de cel din Marea Baltica, Mediterana, oceane si chiar din Marea Indiei. Motivul principal este acela ca se platesc taxe foarte mari pe apa in care vietuiesc pestii, cand de fapt ar trebui sa fie gratuita; se plateste taxa pe valoarea adaugata, care ar putea fi zero sau 5% (din valoarea daugata), iar pretul motorinei nu este la nivelul tarilor din Uniunea Europeana. De asemenea, energia termica este scumpa, iar dobanzile pe care Ie platesc fermierii nu ar trebui sa fie mai mari de 5 % etc.

Pentru obtinerea de peste proaspat la un pret foarte mic, se poate lua legatura cu Statiunea Piscicola"Nucet", din judetui Dambovita, care creste in policultura crap cu Polyodon spathula, nisetrul cu spatula sau pestele-lopata, un sturion filtrator, care nu se furajeaza, are sporul mediu anual ca si ceilaiti sturioni si dupa varsta de sapte ani produce icre tip caviar.
Anul aparitiei: 2010
Pagini: 344
Format: 16,5 x 23,5

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1317 sec