Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar Editia a VI-a

Teoria generala a dreptului. Caiet de seminar Editia a VI-a
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: General
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Dat fiind faptul ca disciplina Teoria generala a dreptului este prevazuta pe langa curs si cu seminarii, este firesc sa existe un indrumar pentru seminarii, asa cum exista Cursul universitar.

Insusirea problematicii Teoriei generale a dreptului presupune o imbinare armonioasa a cursului cu seminarul. Cursul ofera primele cunostinte despre materie, de aceea este important ca studentii sa fie prezenti si sa ia notite cat mai fidele. Neparticiparea la cursuri determina ca materia sa fie transmisa prin intermediul altuia, care se afla si el tot la inceput si prin urmare, exista riscul transmiterii unor erori.

Seminariile au rolul de a asimila cunostintele primite la curs. Ele ajuta la insusirea vocabularului juridic, la intelegerea conceptelor, a principiilor de drept. De aceea, prezenta la seminarii este obligatorie. Dar, pentru a participa la seminarii, este necesara o prealabila pregatire a temei care se va discuta. Pregatirea incepe cu citirea notitelor de curs, a manualului si a bibliografiei indicate.

Acest indrumar metodologic are rolul de a ajuta pregatirea seminariilor, aratand la fiecare tema in parte elementele de sinteza, o serie de aplicatii care ajuta la aprofundarea cunostintelor, bibliografia necesara, precum si un model de tratare a unui subiect de examen.

Insa, pregatirea seminariilor la randul ei, presupune mult studiu individual. Astfel, este necesara parcurgerea bibliografiei indicate. Apoi, plecand de la studiul bibliografiei, se va incerca sa se raspunda la aplicatii, tinand cont de specificul fiecareia in parte.

Participarea la seminarii este esentiala, deoarece reprezinta un pas important in pregatirea examenului, aceasta cu atat mai mult cu cat nota finala de la examen are in vedere evaluarea activitatii desfasurate de-a lungul intregului semestru si nu exclusiv prezentarea din timpul examenului.

Nr. de pagini : 342
Anul aparitiei : 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1542 sec