Teoria statului de drept
27,12 lei
33,90 lei (-20%)

Teoria statului de drept

Teoria statului de drept
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 392
Categoria: Carti diverse
Preț: 27,12 lei
33,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Teoria statului de drept

Prezentare:

Conceptul statului de drept a revenit în actualitate în ultimele decenii, mai ales în statele ex-comuniste. În publicistica ştiinţifică, dar mai ales în cea mediatică, există o multitudine de referiri la statul de drept, multe dintre acestea având însă un conţinut confuz. Aflată pe buzele tuturor, expresia „stat de drept” a fost utilizată, adesea, în ipostaze neizbutite.
Lucrarea de faţă este consacrată unei analize profunde a conceptului de stat de drept, autoarea realizând prin demersul său un examen atent şi complet al originilor sociale, politice şi instituţionale, a evoluţiei doctrinare prin care a trecut, a modului în care a fost recepţionat şi impus în documente constituţionale şi internaţionale, precum şi a modalităţilor în care este transpus de Guvernant în politici publice, statul de drept. Inventariind diferitele modele de stat de drept: Rule of Law, Rechtsstaat, État de droit, autoarea reuşeşte performanţa redactării unei splendide minimonografii sub aspect de analiză, de o deosebită încântare pentru cititorul avizat.
Lucrarea este utilă tuturor studenţilor şi masteranzilor de la facultăţile cu profil juridic şi politic, politologilor, dar în acelaşi timp utilă şi pentru lumea politică, pentru un larg cerc de cititori, prin implicaţiile de ordin practic privind consolidarea statului de drept în România, ca şi a soluţionării grabnice a unor incertitudini a ceea ce trebuie să fie un stat de drept, inclusiv din perspectiva integrării României în Uniunea Europeană.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1541 sec