Testamentul lui Ariel Sharon

Testamentul lui Ariel Sharon
-10%
Preț: 21,96 lei
24,40 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
ISBN: 973-7995-99-6
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Personalitati

DESCRIERE

Descriere:

Cine este cu adevărat Ariel Sharon? E oare generalul neînfricat cu şuviţa blondă pe frunte care a traversat Canalul de Suez? E oare şeful războinic hotărât în luptă, care îşi elimină adversarii, sau un om al păcii? Sau e Sharon din ultima sa perioadă, un adevărat "de Gaulle israelian", care a tăiat nodul gordian al Gazei şi a revoluţionat viaţa politică a ţării sale, formând un partid cu fostul său adversar Shimon Peres. Vizionarul care, schimbând Israelul, a încercat să ajute întregul Orient Mijlociu să se schimbe şi el...
Michel Gurfinkiel face o adevărată anchetă, înlătură ideile preconcepute, dezvăluie adevărata faţă a unor evenimente aproape uitate: prima "deschidere spre stânga" a lui Sharon în 1976, complotul unei părţi a administraţiei Reagan contra Israelului în 1982, pactul cu Ehud Barak în 2000... Întâlnirile cu Sharon şi numeroasele mărturii inedite i-au permis să reconstituie, pagină după pagină, filozofia politică şi geopolitică a lui Sharon, bazată pe trei exigenţe: statornicirea, siguranţa frontierelor, respingerea oricărui dogmatism.
Autorul dezvăluie convergenţele, din ce în ce mai clare, între destinul Israelului şi cel al Occidentului sau al ţărilor musulmane libere în faţa djihadismului şi al organizaţiilor Al-Qaida şi Hamas.

Un document excepţional despre un destin excepţional.

Istoric, scriitor, Michel Gurfinkiel este redactor-şef la publicaţia Valeurs actuelles, editorialist la Wall street Journal şi expert mondial în problemele Orientului Apropiat şi Orientului Mijlociu.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.