Teza cu subiect unic. Istorie. Clasa a VIII-a, semestrul al II-lea

PRP: 8,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 6,38 lei
Diferență: 2,12 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 64
Format: 16x23

DESCRIERE

Teza cu subiect unic. Istorie. Clasa a VIII-a, semestrul al II-lea
În conformitate cu Programa aprobată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, volumul, aflat sub semnăturile a doi eminenţi dascăli de istorie – Magda Stan este profesor de istorie al Liceului Nicolae Iorga din Bucureşti, profesor metodist la Inspectoratul Municipiului Bucureşti pentru sectorul 1 şi îndrumător de practică pedagogică pentru studenţii Facultăţii de Istorie, cu numeroase contribuţii de specialitate în periodicele de profil, autoare şi coautoare de culegeri de teste, manuale preparatoare şi manuale şcolare şi traducător de istoriografie, semnatară a volumelor România. Ghid turistic şi istoric şi Descoperind istoria. Vremea dacilor povestită pentru copii, iar Cristian Vornicu este profesor de istorie al Colegiului Griviţa din Bucureşti, membru în Comisia de Aprobare a Mijloacelor de Învăţământ din cadrul M.Ed.C, autor a numeroase articole şi studii publicate în revistele şi anuarele de specialitate, coautor de culegeri de teste, manuale preparatoare şi manuale şcolare, cei doi autori colaborând la elaborarea volumelor enciclopedice 101 personalităţi şi evenimente istorice şi Istoria lumii pentru toţi. Antichitatea – vine în ajutorul elevilor ultimei trepte gimnaziale, constituindu-se într-un instrument de lucru eficient pentru abordarea tezei unice la această materie.
Cele două secţiuni ale lucrării – Sinteze de teorie, respectiv Teste propuse – au un caracter eminamente complinitor, prima, alcătuită din abordări tematice ale autorilor, structurate logic, înlesnind revizuirea şi sedimentarea cunoştinţelor acumulate de-a lungul studiului la clasă, în vreme ce cea de-a doua, de testare propriu-zisă, le pune elevilor la dispoziţie zece teste, elaborate de autori conform modelului propus de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (a câte trei subiecte, cu cerinţe vizând cronologia, interpretarea pornind de la un text istoriografic şi terminologia domeniului), pe parcursul cărora să poată pune în aplicare substanţa fiecărei teme tratate în secţiunea de sinteze. Pentru o măsură punctuală a stadiului atins în pregătire, secţiunea finală a volumului oferă baremele de corectare şi notare specifice fiecărui test şi subiect aferent.

CUPRINS
Programa tezelor cu subiect unic la istorie pentru semestrul al II-lea
Sinteze de istorie (constituirea României moderne; România între democraţie şi totalitarism)
Teste propuse
Bareme de corectare şi notare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0609 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.