Theodora Imparateasa Bizantului

Theodora Imparateasa Bizantului
-20%
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 377
Categoria: Carti diverse
Preț: 10,32 lei
12,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

MICHEL DE GRECE
Autorul descinde, prin mama lui, din acel faimos Monsieur, fratele lui Ludovic al XIV-lea, care speriase curtea de la Versailles cu aventurile sale galante.
Nascut la Roma, in ajunul celui de-al doilea razboi mondial, MICHEL DE GRECE si-a petrecut copilaria in Maroc, in Spania, dar mai ales in Franta, unde si-a facut studiile la Sorbona si la Institutul de Studii Politice. Vocatia sa de istoric si-a descoperit-o foarte de timpuriu si l-a indemnat sa cerceteze cu o privire noua marile figuri din trecut; o privire noua, dar plina de tandrete, dupa cum dovedesc cartile sale: La nuit de sérai, La palais de larmes, Quand Napoléon faisat trembler l Europe, Loius XIV, l envers du soleil.

Roman-poliedru cu multiple fete, Theodora, imparateasa Bizantului propune o incursiune in viata pasionanta a Imperiului Bizantin, o explorare a ritualului curtii dominata in egala masura de rutina si de comploturi fara sir, o dezvaluire a intrigilor tesute in jurul oricarui eveniment important, o zugravire in culori vii a atmosferei de neincredere si suspiciune, op analiza a mecanismelor functionarii unui intreg imperiu (din punct de vedere social, militar, religios etc.), o fresca a unei epoci indepartate si straine de a noastra. Fara a se multumi cu statutul unui simplu roman de reconstituire istorica, el aspira la abordarea evenimentelor din perspectiva unui participant, astfel ca imprumuta aparentele unui jurnal al celei mai celebre imparatese a Bizantului, care, pe patul de moarte, in anul 548, se hotaraste sa-si scrie memoriile. Acest artificiu il transforma intr-un dramatic monolog al unei fiinte care incearca sa gaseasca sensul tuturor etapelor si intamplarilor vietii ei, vazute ca tot atatea incercari initiatice.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1027 sec