Timp al inimii. Corespondenta
19,80 lei
22,00 lei (-10%)

Timp al inimii. Corespondenta

Timp al inimii. Corespondenta
-10%
Autor:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

O carte-eveniment, tradusa in saptesprezece limbi, in care corespondenta Bachmann-Celan cartografiaza una dintre cele mai dramatice povesti de dragoste ale secolului trecut.
Poetul suprarealist Paul Celan s-a indragostit foarte tare de mine", le scrie Ingeborg Bachmann parintilor ei, pe 20 mai 1948. Camera ei este "un camp de maci": "adora sa ma copleseasca cu aceste flori". Trei zile mai tarziu, Celan ii dedica poezia In Ägypten, o poezie de dragoste care inaugureaza aceasta corespondenta electrica si contorsionata.


Relatia dintre Ingeborg Bachmann si Paul Celan este, probabil, cea mai dramatica si mai complicata poveste de dragoste din istoria Germaniei postbelice. In corespondenta editata aici - care cuprinde si schimbul de scrisori dintre Paul Celan si Max Frisch, precum si cel dintre Ingeborg Bachmann si Gisele Celan-Lestrange -, se vad clar amploarea pe care o ia relatia dintre cei doi poeti legendari, precum si intensitatea unei legaturi exemplare, incarcata de afinitati, chemari poetice, atractie erotica, abandon, vina si suferinta.

Timp al inimii a fost tradus in saptesprezece limbi.

Nr. de pagini: 392
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1202 sec