Tinuturile joase - Herta Muller

Tinuturile joase - Herta Muller
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Proza Diversa
Preț: 20,50 lei
25,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„Premiul Nobel pentru literatura ii este acordat scriitoarei Herta Müller, care descrie cu lirismul ei concentrat si proza plina de sinceritate universul celor deposedati.“ (Motivatia juriului Nobel 2009)

„In povestirile din volumul Tinuturile joase Herta Müller descrie, in aparenta, nu mai mult decat un sat. Un sat care contine toate satele«svabesti» din Banat. Satul acesta e privit din perspectiva unui copil. Fara intentia declarata de a explora trecutul personal, Herta Müller readopta perceptia copilului de odinioara. Noteaza privirile, gesturile, miscarea, spaimele si inchipuirile copiilor, confruntandu-le cu modul de a se comporta al adultilor. Herta Müller scrie de parca tocmai s-ar fi desteptat intr-o imparatie a cruzimii... Autoarea revine repetat la o serie de evenimente apasatoare, care totusi nu mira si nu indigneaza pe nimeni din acest univers rural. Copilul este singurul revoltat.“ (Fr. Chr. DELIUS)

„Cititorul este imbogatit de poezia, de observatia precisa si de onestitatea fara ezitare in portretizarea lumii din jur si a naratorului insusi care transpar din acest volum scris cu o arta desavarsita.“ (South Atlantic Review)An aparitie: 2012
Editie: I
Pagini: 224
Format: 13x20 cm
Vezi și alte cărți: Nobel

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0974 sec