Tofan Dana Apostol, Drept administrativ. Volumul I. Editia a III-a

Tofan Dana Apostol, Drept administrativ. Volumul I. Editia a III-a
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Administrativ
Preț: 55,92 lei
69,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea urmareste o abordare simpla, simplificata si sistematizata a institutiilor fundamentale care se studiaza, de regula, la disciplina Drept administrativ. Intr-un anumit sens, propunem studentilor, tuturor celor interesati de lamurirea unor probleme legate de sfera dreptului administrativ si stiintei administratiei o„prezentare atipica” a unor simple note de curs. Fata de metoda traditionala de redactare a manualelor, concepute de regula sub forma unor lucrari structurate in parti sau titluri, capitole, paragrafe, sectiuni etc., aceasta lucrare are in vedere o modalitate diferita de abordare a acestei discipline, din dorinta de a facilita accesul la informatie, printr-o prezentare cat mai sintetica si la obiect a institutiei analizate.
Prima editie a lucrarii a aparut in anul 2003, pentru ca 5 ani mai tarziu sa fie publicata editia a 2-a.

Despre editia a 3-a

Din nou cu o intarziere mult mai mare decat am fi dorit, va propunem editia a 3-a cursului de Drept administrativ. Volumul I actualizand o parte a lucrarilor utilizate, precizand noi surse de documentare aparute in perioada parcursa de la publicarea ultimei editii, aducand la zi legislatia pe care se fundamenteaza doctrina, urmarind, atunci cand e posibil, o raportare a acesteia la elementele tot mai interesante, chiar originale din practica statala a ultimilor ani.
In oarecare masura, intarzierea aparitiei acestei noi editii s-a datorat si intentiei de a astepta noua revizuire a Constitutiei din 1991 si, implicit, schimbarile pe care le-ar fi generat procesul de regionalizare, obiective politice asumate de catre coalitia investita cu o majoritate confortabila la finele anului 2012, dar nerealizate nici dupa mai bine de un an de zile, din diferite motive, partial obiective, printre care pozitia exprimata de Curtea Constitutionala intr-una din deciziile sale prezinta relevanta.

Elementul de noutate

Exista nu putine lucrari similare pe piata, dar unicitatea acestui manual consacrat Dreptului administrativ consta in faptul ca la sfarsitul fiecarei prelegeri (cate una pentru care fiecare saptamana de curs pe parcursul unui an universitar), sub titlul Repere bibliografice se afla o lista consistenta, la zi, cu tratate, monografii, lucrari, studii, articole in care sunt analizate, dezvoltate, problemele dezbatute in cadrul prelegerii respective. Citarile in continutul acestora sunt mentionate la sfarsitul fiecarei idei preluate, astfel ca nu apar note de subsol. Toate reperele bibliografice pot fi utilizate in vederea documentarii pentru elaborarea unor lucrari de licenta, lucrari de disertatie, dar si a unor teze de doctorat.

Recomandare

Pentru o analiza completa a problematicii cu privire la dreptul administrativ recomandam consultarea lucrarii de fata impreuna cu Drept administrativ. Volumul II. Editia 2 .

Din cuprins

    notiuni fundamentale pentru dreptul administrativ
    relatia guvernare-administratie publica
    identificarea sferei administratiei publice
    obiectul, definitia, trasaturile si izvoarele dreptului administrativ
    codificarea dreptului administrativ si a procedurii administrative
    teoria generala a organizarii administratiei publice
    analiza institutiei Presedintele Romaniei
    analiza institutiei Guvernul Romaniei
    administratia centrala de specialitate si administratia publica locala
    functionarii publici

Puncte forte

    abordare simpla, simplificata si sistematizata a institutiilor fundamentale
    actualizarea legislatiei pe care se fundamenteaza doctrina
    raportarea analizei la elemente din practica statala a ultimilor ani
    lamurirea unor probleme legate de sfera dreptului administrativ si stiintei administratiei
    28 de prelegeri structurate pe subtitluri ce permit identificarea tematicii puse in discutie
    preocupari majore pentru evolutia societatii romanesti actuale
    referinte bibliografice specifice fiecarei prelegeri

Despre autor

Dana Apostol Tofan este profesor universitar si profesor asociat la Colegiul juridic franco-roman de studii europene. Este conducator de doctorat in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, cu o vasta experienta practica in domeniul dreptului administrativ. Domeniul de specializare de-a lungul intregii cariere universitare si de cercetare a fost Dreptul administrativ si stiinta administratiei, Dreptul administrativ comparat, in care a dezvoltat si o bogata activitate publicistica. In egala masura a beneficiat de specializari importante in strainatate dar a si participat la reuniuni si conferinte in strainatate, inclusiv, in calitate de profesor invitat in Franta si in Brazilia. Activitatea teoretica a fost dublata inca de la inceputul carierei didactice de o interesanta activitate practica, autoarea oferind consultanta de specialitate in numeroase si variate programe, uneori Phare si mai recent, fiind implicata in programe europene.

Public tinta

Studentii de la facultatile cu profil juridic si in domeniul administratiei publice, practicienii din administratia publica dar si cei implicati in actul de justitie, toti cei implicati intr-o forma sau alta in guvernarea tarii.Numar pagini:456
Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1907 sec