Tot ea - Becoming Meryl Streep
35,10 lei
39,00 lei (-10%)

Tot ea - Becoming Meryl Streep

Tot ea - Becoming Meryl Streep
-10%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 360
Categoria: Memorialistica
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Tot ea.
 
Portretul unei femei, al unei ere, al unei profesii: prima biografie solid documentata a lui Meryl Streep–„Doamna de fier” a actoriei, nominalizata la nouasprezece Oscaruri si distinsa cu trei– care ii exploreaza inceputurile si incercarile de a intelege iubirea, feminismul si propriul talent uluitor.

Tot ea... este o perspectiva intima asupra maturizarii artistice a celei mai mari actrite a unei generatii, de la carul triumfal de la balul absolventilor din liceul ei suburban din New Jersey, de-a lungul zilelor de inceput pe scena de la Vassar College si Facultatea de Actorie Yale in anii de glorie ai acesteia, pana la rolurile care au facut-o celebra, din Vanatorul de cerbi, Manhanttan si Kramer contra Kramer. Michael Schulman, colaborator la The New Yorker, scoate in evidenta ascensiunea ei ametitoare pe scenele New Yorkului; povestea ei de dragoste pasionala si tragic de scurta cu actorul John Cazale; casatoria ei cu sculptorul Don Gummer; si evolutia ei, ca tanara in anii 1970, care se lupta cu ideile in continua schimbare despre feminism, casnicie, iubire si sacrificiu.

Aceasta poveste captivanta, cu opt pagini de fotografii alb-negru, despre parcursul uneia dintre cele mai respectate cariere artistice contemporane, prezinta o tanara talentata, care isi descopera darurile extraordinare intr-o perioada de transformari enorme, si ofera o imagine de culise rara din viata actritei cu mult inainte sa fi ajuns la rangul de simbol.

Talentul trage la talent, iar Meryl Streep a primit, in persoana lui Michael Schulman, biograful pe care il merita– priceput si fluent. Are vocea ideala pentru a surprinde cea mai mare actrita americana de cinema la apogeul carierei ei stralucite.

Peter Biskind, autorul cartii Easy Riders, Raging Bulls

Tot ea... nu este doar o biografie captivanta, ci si o analiza a alchimiei jocului actoricesc de elita. Cu o documentare cuprinzatoare si un entuziasm molipsitor, Michael Schulman celebreaza talentul artistic al lui Streep si, in acelasi timp, umanizeaza un simbol.

Tavi Gevinson, fondatoare si redactor-sef al revistei Rookie

In sfarsit, o ocazie de a o vedea de aproape pe una dintre cele mai mari actrite– ce sa mai, pe cea mai mare– cum farmeca publicul din prima zi, cum suceste capete si frange inimi la fiecare pas, in timp ce urca spre Panteon. Iti multumesc, Michael Schulman, ca ne-ai apropiat in sfarsit de atat de multe personaje interpretate de ea– de la Linda din Vanatorul de cerbi la Joanna din Kramer contra Kramer– personaje aduse la viata de surplusul de talent unic, aproape jenant, al lui Streep.

Sam Wasson, autorul cartilor Fifth Avenue, 5 a. m. si Fosse

Nr. de pagini: 360
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1385 sec