Totul despre pregatirea examenului de bacalaureat la Limba si literatura Romana

Totul despre pregatirea examenului de bacalaureat la Limba si literatura Romana
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Bacalaureat
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Lucrarea Totul despre pregatirea examenului de bacalaureat la Limba si literatura romana reprezinta rodul reflectiei de mai multi ani asupra materiei pe care elevii sunt nevoiti sa si-o insuseasca pe parcursul anilor de liceu.
Cartea se doreste a fi o deschidere a drumului catre cunoasterea izvoarelor culturale romanesti, un mod de inteleqere a fenomenului literar In evolutia lui, dar si un exemplu de explorare sau interpretare a operelor unor scriitori deveniti canonici.
Intentia majora a cartii ramane aceea de a usura atat cautarile elevului, cat si munca profesorului, ambii racordan la real itati Ie zilelor noastre, cand perforrnanta si profesionalismul tind sa urce In primele trepte ale valorilor actuale.

In carte sunt analizate operele scriitorilor canonici si curentele literare necesare in pregatirea oricarui elev ce urmeaza sa sustina exemenul de bacalaureat. Subiectele literare analizate sunt abordate structurat si detaliat, cartea fiind impartita pe capitole, astfel: Genul epic (Proza scurta; Romanul traditional; Romanul modern); Curente literare; Genull liric si Genul dramatic. Detalierea operelor si curentelor literare prezentate inlesneste posibilitatea de a retine cu usurinta multitudinea de informatii pe care elevul este nevoit sa si le insuseasca in asa fel incat la finalul pregatirii sale va fi capabil sa utilizeze notiunile si conceptele obligatorii in redactarea unui eseu original. Limbajul accesibil raspunde solicitarii elevilor de a intelege cat mai repede si mai bine ce au de invatat pentru promovarea bacalaureatului la Limba si literatura romana. De asemenea, in paginile lucrarii se regasesc povestirile tuturor textelor epice si dramatice analizate, povestiri ce ii intregesc elevului informatiile intelese in urma lecturarii operelor literare.


Anul aparitiei: 2011
Nr. pagini: 398

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1000 sec