Tradarea nu moare niciodata. Marturii din culisele STASI

Tradarea nu moare niciodata. Marturii din culisele STASI
-25%
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 33,68 lei
44,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Tradarea nu moare niciodata. Marturii din culisele STASI    
Fara tabuuri si cu o sinceritate debordanta,în aceasta carte sunt povestite biografiile unor informatori STASI aflati sub acoperire. Tradarea este o tema cu dubluînteles: pe de o parte o arma politica, pe de alta parte o lezare personala. Nu documentele STASI sunt problema, ci legatura noastra cu ele.

Sapte oameni, sapte destine. Când Razboiul Rece eraîn toi, ei au luptat pe un front invizibil. Armele lor:încrederea, amagirea, tradarea. Odata cu disparitia Zidului Berlinului, nimic nu a mai fost cum era. Vietile lor dubleîsi urmeaza cursul mai departe, pânaîn prezent.

Cartea este unaîndrazneata. Ea trece dincolo de suprafata lucrurilor, eludeaza titlurile stridente si renunta la locurile comune si la prejudecati. Povestirile deschid o perspectiva sincera asupra„domniei“ STASI-ului si asupra comunitatii sale de informatori, ajungând pânaîn domeniul relatiilor personale. Este vorba despre acuzari, victime si sacrificii; tradarea nu poate fi recunoscutaîn imediata apropiere. Destinele descrise sunt pline de speranta, dramatice si gresite. Ele sunt furnizate direct de la surse. Cititorul afla ce s-aîntâmplat când fratele, prietenul sau partenerul au abuzat deîncredere si s-au transformatîn dusmani. Acest joc dublu se rasfrânge asupraîntregii vieti: tradarea distruge prieteniile si demoleaza idealurile politice. Dureaza mult pâna când ranile se vindeca.

Cele sase povestiri se bazeaza pe discutii si tratative intense purtate cu cei implicati, pe procesele verbale ale martorilor contemporani si pe studierea dosarelor, toate aceste actiuniîntinzându-se pe parcursul mai multor ani. 

Formatul: 140 x 205 mm

Numar pagini: 346

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.155 sec